Podnijeta krivična prijava protiv služenika MUP-a: Izdao dozvolu za nabavku oružja, iako nije ispunjavao uslove za njeno dobijanje

0

Krivična prijava podnijeta je protiv B.B. (48), službenika budvaske Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance MUP-a, zbog sumnje da je izdao J.S. dozvolu za nabavku oružja, iako nije ispunjavao uslove za njeno dobijanje.

Iz Uprave policije kazali su da su policajci Odjeljena bezbjednosti Budva došli do saznanja da operativno interesantno lice J.S. posjeduje dozvolu za držanje i nošenje oružja i to za oružje marke Češka Zbrojevka, kalibra 9 mm, a u vezi koje u sistemu ne postoje podaci.

Postupajući po ovom saznanju, navode iz UP, od Filijale za upravne poslove u Budvi, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, pribavili su originalne spise predmeta formiranog na osnovu zahtjeva za odobrenje za nabavku oružja, koje je podnio J.S.

„… u prilogu kojeg se nalazilo uvjerenje da je član streljačkog kluba, da se protiv njega ne vodi prekršajni i krivični postupak, uplatnica kao i ljekarsko uvjerenje“

Nakon izvršenih provjera po nalogu zužioca podnijeta je krivična prijava protiv B.B. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

„On je, kako se sumnja, kao službenik pomenute Filijale, iskorišćavanjem svog službenog položaja, odnosno nevršeći svoju službenu dužnost, da prilikom postupanja po zahtjevu J.S. za pribavijanje dozvole za nabavku oružja, nije izvršio provjeru osuđivanosti, odnosno terensku provjeru, i na taj način izdao dozvolu J.S., koji nije ispunjavao uslove za dobijanje iste“, saopštili su iz UP.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.