Podmlađivanje stranke: Nova lica na listi PzP-a

7

Predsjednistvo PzP-a je na danaašnjoj sjednici jednoglasno usvojilo Predlog liste kandidata za poslanike na zajedničkoj listi opozicije, saopštili su oni.

“Usvojena lista kandidata je početak radikalne transformacije PzP koja je odgovor na izazove koje sa sobom donose tektonske globalne promjene. Funkcionisanje PzP u uslovima političkih, ekonomskih, socijalnih posledica vještački izazvane pandemije od strane globalne duboke drzave, mora biti uskladjeno sa novim izazovima”, kaže se u saopštenju.

Oni su poručili da povezivanje PzP-a sa srodnim političkim partijama i pokretima suverenista, demokrata i patriota u borbi protiv duboke države, postaje prioritet u ostvarivanju osnovne misije ove partije- očluvanja biološke i ekonomske supstance naroda i države Crne Gore.

“Crnoj Gori je ugrožena suverenost. Nemamo monetarnu politiku, sopstvenu valutu, robne rezerve, devizne rezerve, zlatne rezerve, proizvodnju, izvoz. Ne kontrolišemo Telekomunikacije, Luku Bar, auto-put, najznačajnije djelove morske obale, rijeke i vodotokove, šume, zalihe boksita, prodaju Aerodrome. Pod vlašću DPS Crna Gora je izgubila suverenost i postala kolonija, okupirana od jedne porodice i njihovih inostranih partnera. Sudbinu Crne Gore treba vratiti u naše ruke”, poručili su oni.

Oni su kazali da su na Poslaničkoj listi PzP u prvih deset kandidata mladi ljudi, ali dokazani borci u borbi za demokratiju, koji su već osjetili šta znači progon i državni teror.

“Dejan Vujisić, od osnivanja u PzP, prošao sve faze partijskog angažmana, međunarodne obuke i instruktaže, politički direktor stranke, 6 mjeseci protivzakonito ležao u kazamatima Katnića zbog lažnih optužbi.

Nikola Bajčetić, bivši Predsjednik Mreže Mladih, zadužen za međunarodnu saradnju, portparol PzP, tri mjeseca na pravdi Boga, ležao u Ziksu i brutalno prebijen od Milovih zlikovaca u uniformama na protestima 2015.

Vladan Raićević, bivši odbornik u SO Nikšić, prošao trenažu u Velikoj Britaniji za terenski rad sa biračima i dokazani aktivista iz Nikšića.

Boban Stanišić, aktuelni predsjednik Mreže Mladih, Aleksandar Lekić, bivši odbornik u SO Bar, prošao međunarodne kurseve i obuke i Marija Marović, aktuelna odbornica u SO Podgorica, i jedna od lidera Mreže mladih PzP.

Ovi mladi, ali iskusni i dokazani borci za slobodnu i demokratsku pomirenu i njegoševsku Crnu Goru su garant, da uz mentorstvo i podršku iskusnih lidera, PzP ide pravim putem ka pobjedi”, kaže se u saopštenju PzP-a.

7 Comments
 1. Srbin komentariše

  Postoji samo poslanicka lista DFa SNPa Prave i Narodnog pokreta – dakle kolektivna poslanicka lista, a ovo je spisak ljudi koje PzP hoce da ugura u tu poslanicku listu. Zasto to kazem? Zato sto to sto je ovaj na drugom mjestu na ovom spisku, ne znaci da nece biti na 68om mjestu na poslanicku listi velike koalicije. PzPovci ne zavaravajte se.

  1
  8
  1. Dr.Pushiga Mirna komentariše

   Polako botino,polako.Nikesi ti Srbin,
   više no je li Hrapović …no ste kovidaši i ti i on.
   30 poslanika ce imati lista DFa ,SNPa i narodne koalicije.
   Pa će biti petina i iz PZPa.
   No ti uzmi ovu dršku od stomaka,što ti pružam,
   pa zasviraj malo.

   3
   1
 2. Vladan V. komentariše

  Pusti priču o prvih deset, prva tri ulaze ako bude stari rezultat.A to su: Medo, dr.Radule i dr.Bošnjak…ostali su magla. Ovi mlađi idu na zagrijavanhe pored aut linije.

  3
  8
  1. sestru traktoristinu komentariše

   A ako baba bude imala muda,onda neće biti
   baba nego đed.
   Je li tako Vladane Ve?
   E evo ti qrac za isti rezultat .
   Što smo onda tovarili koaliciju za isti rezultat.
   Da budemo opozicija,je li?
   E shipu racq za to.
   30 poslanika !

   1. Level komentariše

    😂👍

 3. Milo komentariše

  Bilo bi dobro da znamo ko su prva 3 i treci na kojem je mjestu liste. A ovo u 10 je 6 novih je bzvz prica

  1. kao qrc komentariše

   A što bi ti to znao?
   Za sta je to dobro?
   Sta te b.k. ko je đe, ti nijesi niđe
   i imaš glupo ime

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.