Podjele, a ne pobjede: Demokrate udaraju po svim strankama!

2

I taman kada se na opozicionoj sceni stišala bura, ovih dana smo svjedoci besomučne kampanje Demokrata, koji svakoga dana udaraju po opozicionim kolegama. Donedavno po DF-u, pa po SDP-u (bez obzira šta mislili o toj partiji), da bi serija, ničim izazvanih napada, dobila kulminaciju ratom saopštenja protiv SNP-a, koji je iznjedrio ovu partiju. Znajući da nijesu više u dobrim odnosima ni sa URA (koalicija za 21. vijek samo na papiru postoji, a odavno su se razišli), postavlja se osnovno pitanje, šta je svrha ovakvog ponašanje jedne od najmlađih opozicionih partija.

Rat saopštenjima i svakodnevno prozivanje jedne po jedne opozicione partije, bojimo se, ide na ruku samo DPS-u. U momentu kada afera “Koverta” i mnoge druge drmaju Crnu Goru, kao i montirana sudska presuda za “državni udar”, neko se izgleda sjetio da skrene pažnju sa gorućih problema. To što Demokrate vode rat unutar opozicije, ne može nikome donijeti dobra. Za razliku od njih, koji sve one koji ih kritikuju, optužuju da su saradnici UDBE i DPS-a, mi ipak imamo razumijevanja za njih.

Mladi, neostvareni, bez dana radnog iskustva, izgleda su upali u sopstvenu zamku. Žele sve i odmah preko noći. Ne birajući sredstva. A to je da budu pošto poto prvi u selu, pardon opoziciji. Kad god treba krenuti u zajedničku opozicionu akciju, kreće rat saopštenjima. Kao grogirani bokser koji u svom magnovenju udara sve oko sebe i protivnika i trenera i sudiju, a i ponekog gledaoca.

Razumijemo revolt ka SDP-u i svemu onome što se desilo u Kotoru, ali to nije opravdanje za ovakve, svakodnevne napade na ostale opozicione stranke. Saopštili su da sa SDP-om više neće, to je legitiman stav. Odavno neće ni sa DF-om, tako su davno saopštili. Sada izgleda neće ni sa SNP-om, a ni sa URA nijesu više u dobrim odnosima. Ako misle da sa Demosom i Crnogorskom smijene DPS, onda nam svima ostaje da konstatujemo da je to ravno kao kad bi FK Dečić osvojio Ligu Evrope i to u sezoni kad se bori da zdrži drugoligaški status u Crnoj Gori. Pa se onda nameće pitanje, sa kime će onda Demokrate i šta im trebaju svi ovi napadi? Osim, kao što rekosmo, ako ne žele da budu prvi u opoziciji. A ako je tako, DPS slobodno može da otvori šampanjac, jer samo udružena opozicija može da im naudi!

Optužiti SNP, partiju čiji su do juče svi oni bili članovi i funkcioneri (neki doduše samo punjači tonera u kontejneru pored barake te partije), da radi za DPS, znači optuživati i sebe same jer su i oni godinama bili dio te partije. Politička djeca u napadu na političke očeve, previše pa iako je od jedne od najmlađih partija u Crnoj Gori.

Jer, neće biti da ne valja ni DF, ni SDP (ajde da ih tu aboliramo), ni SNP, evo izgleda ni URA, ni Ujedinjena, ni Prava, ni Radnička partija. Ne valjaju ni svi nezavisni poslanici. Niko ne valja, osim njih. Neće biti da niko od njih nije opozicija, a da su samo oni opozicija. Ne razliga za nervozu čak ni ako ankete govore drugačije od onoga što Demokrate ili neki drugi opozicioni subjekti misle. I sad, umjesto da se uzmu u pamet i ivo shvate kao dobronamjernu kritiku, oni će se odmah ostrviti i na nas, prišivajući nam ko zna kakve epitete. Ali, kako kaže stara narodna izreka, ko s djecom spava, popišan se budi.

Zato, dok se još uvijek na vrijeme, a ono curi, olovke u šoške, obustavite rat saopštenjima unutar opozicije i usresrijedite se na režim!

2 Comments
  1. istina komentariše

    Demokrate nisu partija nego interesna grupa slična DPS-u kojoj je jedini cilj uhljebljenje “vrha partije” i ništa drugo.Sam sam bio u zabludi pa pristupio toj nazovi partiji a kad sam nakon godinu dana vidio da je to grupa kojoj članstvo osim pred izbore nije bitno i da nemaju nikakvo organizovano djelovanje sa članstvom osim veličanja kulta vođe (Napoleona Alekse)reko sam ne hvala dosta nam je i Milo i DPS ..

  2. Rade komentariše

    Što ste udarili po Demokratama. Kada su to Demokrate nekog iz opozicije napale već samo iz nužde kada ih napadnete. No samo Demokrate rastu i lider Bečić, ljutili se ili ne. To što im imputirate da su mladi , pa mladost, obrazovanje ,hrabrost nosi promjene. No sledećiibori će sve reći. Samo Demokate rastu, svi ostali padaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.