Podgoričke škole dobijaju novu računarsku opremu

0

IT timovi Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija nastavili su danas sa instalacijom računarske opreme u podgoričkim osnovnim školama.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, u Osnovnoj školi „Radojica Perović“ u računarskim učionicama instaliraće 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će kabintei biti opremljeni sa 18 računara, 18 televizora 65 inča i osam laptopova.

Istim brojem računara, televizora i multifunkcionalnih štampača, biće opremljene i računarske učionice u JU OŠ „Dr Dragiša Ivanović“ dok je za kabinete opredjeljeno po 15 računara i televizora 65 inča i osam laptopova. Područnoj jedinici u Doljanima, namjenjena su dva laptopa i dva projektora.

„Računarske učionice u JU OŠ ‘Štampar Makarije’ biće opremljene sa 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača a kabineti sa 17 računara, 17 televizora i osam laptopova. Za učenike JU OŠ’Sutjeska’ u računarskim učionicama će biti instalirana 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača dok će se po kabinetima rasporediti 21 računar, 21 televizor i osam laptopova. U Osnovnoj školi ’18. oktobar’ na Bioču, u računarskoj učionici biće instalirana tri računara, jedan televizor 55 inča i multifunkcionalni štampač a u kabinetima četiri računara, četiri televizora i jedan laptop“, piše u saopštenju.

Dodaje se da će računarske učionice u JU OŠ „Maksim Gorki“ biti opremljene sa 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača. Kabinetima će biti raspoređena 23 računara, isto toliko televizora i osam laptopova.

Osnovnoj školi „21. maj“, IT timovi Ministarstva će instalirati 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača u računarske učionice a u kabinete 15 računara, 15 televizora i šest laptopova.

U JU OŠ „Marko Miljanov“, u podgoričkom naselju Konik, u računarskoj učionici će se instalirati 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, a kabineti će dobiti 12 računara, 12 televizora i četiri laptopa.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.