Podgorička policija rasvijetlila 18 krivičnih djela

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su juče seriju od 18 krivičnih djela – teških krađa iz oblasti imovinskog kriminaliteta za čije izvršenje su osumnjičena maloljetna lica koja su inače osumnjičena da su prije nekoliko dana počinila i razbojništvo na štetu grčkog državljanina. Osim toga juče je rasvijetljena i krađa za koju je osumnjičeno punoljetno lice.

Maloljetni B.H. (17) i M.M. (14) su osumnjičeni da su zajedno sa E.H. (13), koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta, počinili 18 teških krađa u Podgorici, u periodu od 24. januara do 12. marta ove godine, dok su jednu počinili u maju 2018. godine. Oni su, kako se sumnja, teške krađe vršili u dužem periodu u u podgoričkim naseljima Siti kvart, Stari aerodrom i Stara Varoš kao i kod TC Gintaš, prilazeći uvijek u grupi oštećenima od kojih su potom na drzak način otuđivali novčanike, novac, mobilne telefone i lična dokumenta. Iz novčanika su, sumnja se, uzimali novac – ukupno oko 3.540 evra, a zatim novčanike bacali u kontejnere.

Dio otuđenih predmeta pronađen je i vraćen vlasnicima. Osim toga oni su, sumnja se, izvršili nekoliko ovih krivičnih djela u poslovnim objektima na kojima su prvo odvaljivali vrata i katance a zatim otuđivali novac i druge stvari. Ova lica su, podsjećamo, lišena slobode prije nekoliko dana, zbog sumnje da su, zajedno sa I.C. (18), 15.03.2019. godine kod Željezničke stanice u Podgorici, počinila počinila krivično djelo razbojništvo na štetu grčkog državljanina A.L, kada su od njega, nakon fizičkog napada u kojem su mu nanijela povrede, otuđila 400 evra. Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu u VDT u Podgorici. Pored ove serije teških krađa, rasvijetljena je i krađa za koju je osumnjičen A.Đ. (38) iz Podgorice koji je lišen slobode zbog sumnje da je 16.03.2019. godine iz UO „Zrno“, gdje je boravio kao gost, koristeći nepažnju zaposlenih otuđio koverat sa 545 evra pazara.

Podgorička policija je takođe, od 08. do 14. marta, rasvijetliila i osam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – razbojništvo, šest krađa i jednu tešku krađu, koja su počinjena u periodu od 15. januara do 12. marta ove godine. Za izvršenje KD razbojništvo osumnjičen je E.S. (15) koji je, kako se sumnja, 12.03.2019. godine, u društvu sa još jednim licem, fizički napao vozača taksi vozila, u momentu kada ga je dovezao na odredište koje je tražio, i od njega otuđio novac kojim mu je platio uslugu vožnje kao i ostali novac od pazara. Za šest krađa i tešku krađu osumnjičeno je ukupno devet lica, starosti od 15 do 48 godina, koji su, kako se sumnja, iz objekata u vlasništvu fizičkih i pravnih lica otuđili alat veće vrijednosti, pokućstvo i tehniku, kozmetičke proizvode i ljekove, kao i jedno vozilo. Dio otuđenih stvari pronađen je i vraćen vlasnicima. Od lica koja su osumnjičena za ovih osam krivičnih djela, četiri su lišena slobode i uz krivične prijave privedena nadležnom tužiocu, dok su protiv ostalih tužiocima podnijeti posebni izvještaji kao dopune krivičnih prijava.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.