Podgoričani osuđeni na ukupno sedamnaest godina zatvora zbog razbojništva

0

Krivično vijeće sudije Ivana Perovića u Višem sudu u Podgorici osudilo je ukupno na sedamnaest godina zatvora Podgoričane Fatmira Bejtaja, Bekima Bejtaja i Emru Ramović zbog izvršenja krivičnog djela razbojništvo.

Optuženi Fatmir Bejtaj osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, Bekim Bejtaj takođe na pet godina, dok je Emri Ramoviću presuđeno sedam godina uz mjeru obaveznog liječenja od zavisnosti. Svi optuženi su, kako piše u presudi, višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela.

Prvostepenim postupkom je utvrđeno da je „trojac“ u noći između 22. i 23. januara prošle godine, u Ulici Sandžačke brigade broj 43, u Podgorici, upotrebom sile, po prethodnom dogovoru, napao oštećenu Đ.V. u njenoj kući, otrgli su s nje skupocjen zlatni nakit i nanijeli joj više teških i lakih povreda nakon čega su pobjegli.

Emra Ramović maskiran sa fantomkom sa prorezima za oči i optuženi Fatmir Bejtaj i Bekim Bejtaj sa kapuljačama od dukserice na glavi, došli su do ulazne kapije dvorišta oštećene, na kojoj je Fatmir Bejtaj podesnim sredstvom odvalio katanac. Bekim Bejtaj i Emra Ramović su ušli u dvorište i stali pored ulaznih vrata od kuće, kada je Bejtaj oštećenu, koja je zbog buke otvorila ulazna vrata, jednom rukom uhvatio preko usta kako bi je onemogućio da doziva pomoć, a zatim je gurnuo u kuću, dok su za njim ušli ostali optuženi. Oštećenu su bacili na pod i pritiskajući je koljenima, polomii joj pet rebara i zadali nekoliko udaraca u predjelu glave.

Izrečena mjera liječenja od narkomanije
Sud je optuženom Emri Ramoviću izrekao mjeru bezbjednosti obavezno liječenje narkomana, budući da je medicinsko vještačenje dr Željka Golubovića, pokazalo da su ispunjeni uslovi za određivanje mjere bezbjednosti obavezno liječenje narkomana. Ova mjera će se izvršavati u UIKS-u Podgorica i trajaće dok bude postojala potreba za liječenjem.
Za to vrijeme optuženi Fatmir Bejtaj zatvorio je i držao ulazna vrata, a optuženi Bekim Bejtaj došao do oštećene Đ.V. i sa njenog vrata otkinuo zlatni lanac vrijednosti 619,80 eura. Emra i Bekim su pokušali da oštećenoj skinu zlatne minđuše i zlatni prsten s lijeve ruke. Nakon izvršenog razbjništa optuženi su pobjegli.

Odemjeravajući visinu kazni, sud je imao u vidu otežavajuće okolnosti i cijenio njihovu višestruku raniju osuđivanost, mjesto izvršenja krivičnog djela koje je počinjeno u kući oštećene i ispoljenu veliku dozu drskosti i bezobzirnosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.