Podgorica: Zbog krađa uhapšeno pet osoba

0

Podgorička policija uhapsila je pet osoba i uz krivičnu prijavu privela ih nadležnom državnom tužiocu u Podgorici zbog sumnje da su izvršili dvije krađe i pet teških krađa. Osim toga podgorička policija je u redovnom postupku podnijela krivične prijave protiv dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa i krivično djelo krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je S.A. (21)  provalio u prostorije radionice za mašinsko održavanje Kliničkog centra odakle je ukrao više vrsta alata, radijatorske ventile i bakarne cijevi.

“Takođe, protiv S.A. je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nadležnom državnom tužiocu u Podgorici privedeni su uz krivičnu prijavu i D.N. (39) i P.M. (27), oba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krađa.

Osumnjičeni P.M. je prilikom boravka u stanu oštećene iskoristio njenu nepažnju i ukrao joj novac iz tašne.

Nakon krađe policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica locirali su P.M. i uhapsili ga.

“Službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode A.A. (23) i uz krivičnu prijavu priveli ga državnom tužiocu u Podgorici zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu objekta uslužne djelatnosti. Osumnjičeni je boraveći u objektu gdje je čekao da ga usluže, iskoristio trenutak nepažnje radnice nakon čega je iz kase ukrao novac. Policijski službenici preduzimajući istražne mjere i radnje identifikovali su izvršioca, locirali ga i uhapsili”, kažu u Upravi policije.

Uhapšen je i E.D. (22) zbog sumnje da je izvršio tri teške krađe na štetu više fizičkih i pravnih lica.

“Kako se sumnja E.D. je u periodu od 18. do 24. februara pokrao je dvije ženske osobe kojima je uz primjenu fizičke sile ukrao lične torbe u kojima se nalazio novac, lične stvari i dokumenta. Krađe je počinio na javnim mjestima. Osim toga, E.D. je iz kioska trgovinskog preduzeća, u koji je nasilno ušao i ukrao cigarete i prehrambene artikle”, ističe se u saopštenju.

Preduzimajući operativne i istražne aktivnosti odnosno pregledom izuzetog video materijala službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali su izvršioca i došli do saznanja da se nakon izvršenog krivičnog djela sa lica mjesta udaljavao taksi vozilima čime je utvrđen i pravac bjekstva na koji način je on i lociran.

E.D. je prilikom hapšenja pokušao da ali je odmah savladan i priveden u Centar bezbjednosti Podgorica.

“U redovnom postupku podnijeta je krivična prijava protiv A.E. (56) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa. Takođe, krivična prijava podnijeta je protiv S.P. (19), višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu na štetu fizičkog lica u čiji stambeni objekat je provalio”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.