Podgorica: Rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave

Podgorica: Rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave

Podgorička policija rasvijetlila je aktiviranje eksplozivne naprave i podnijela krivičnu prijavu protiv N.V. (36) iz Podgorice.

On je osmnjičen da je da je aktivirao ručnu bombu u dvorištu kuće D.Š.

“Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su preduzimajući intenzivne operativno taktičke mjere i radnje i proaktivne istražne aktivnosti obezbijedili materijalne dokaze i rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija izvršeno na štetu D.Š. iz Podgorice. Naime, ovo krivično djelo se stavlja na teret N.V. (36) iz Podgorice i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je aktivirao ručnu bombu u dvorištu kuće D.Š. kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na samom objektu porodične kuće oštećenog, kao i na vozilima koja su bila parkirana unutar dvorišta”, saopšten je iz Uprave policije (UP).

Iz UP je rečeno da se N.V. nalazi u Istražnom zatvoru UIKS-a zbog izvršenog krivičnog djela iz oblasti požara i eksplozija.

“Službenici Centra bezbjednosti Podgorica nastaviće sa proaktivnim istražnim aktivnostima usmjerenim ka bezbjedno interesantnim licima i članovima organizovanih kriminalnih grupa u cilju sprječavanja teških krivičnih djela iz oblasti požara i eksplozija.”, zaključeno je.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *