Podgorica: Održan skup podrške Palestini

0

U Podgorici je održan Marš mira i skup podrške “Crna Gora za Palestinu”. Skup je krenuo od spomenika Svetog Petra Cetinjskog, koji se nalazi u blizini jednog hotela koji je u vlasništvu izraelske kompanije. Okupljeni su marširali pored Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, gdje su se na trenutak zaustavili, skandirajući “Free Palestine” i “Stop genocidu”.

Skup je organizovao Pokret solidarnosti sa Palestinom. Sa skupa, kojem je prisustvovalo više stotina građana, upućena je poruka Vladi Crne Gore da uvede sankcije Izraelu i da obustavi kupovinu oružja od ove države.

Petar Marković iz Pokreta solidarnosti sa Palestinom poručio je da Vlada i Skupština Crne Gore treba da urade konkretne korake.

“Pozivamo Skupštinu Crne Gore da što prije usvoji rezoluciju o genocidu Izraela nad Palestinom. Takođe, pozivamo Vladu da uvede sankcije Izraelu i da obustavi kupovinu oružja od ove države”, kazao je Marković.

Građanski aktivista Elvis Beriša istakao je da stvari treba nazvati pravim imenom.

“Trenutno se vrši genocid nad narodom Palestine”, kazao je Beriša.

Pjesnikinja Lejla Kašić, pozvala je političare da pokažu više senzibiliteta prema Palestini.

“Gaza trenutno krvari”, istakla je Kašić.

Skup je završen ispred Skupštine Crne Gore, a protekao je mirno, a obezbjeđivao ga je veliki broj policijskih službenika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.