Počeo eksperiment: Jeste li dobili ovo obavještenje od Instagrama?

0

Instagram je počeo s testiranjem nove funkcije koja je dostupna u Hrvatskoj, piše index.hr, a uskoro se očekuje da bude dostupna i u Srbiji – radi se o sakrivanju lajkova.

“Odredite kako želite da vidite obavještenja – sviđa mi se – na objavama”, obavijestio je Instagram svoje korisnike, a prenosi index.hr. “Od sada možete da sakrijete broj obaveštenja “sviđa mi se” na objavama korisnika, tako da više možete da se koncentrišete na sadržaj koji dijele. Možete sakriti i broj oznaka “sviđa mi se” na svojim objavama, stoji u obavještenju.

Instagram je sredinom 2019. godine počeo s eksperimentom skrivanja lajkova globalno, međutim tad nije bilo mogućnosti izbora i u eksperiment je, takođe bio uključen, samo određeni broj profila. Iz kompanije su ranije objasnili da ovo rade zbog uticaja lajkova na mentalno zdravlje korisnika.

Osim toga, uklanjanje lajkova pomoglo je, kažu, u smanjenju “mentaliteta stada”, koji utiče na ljude da lajkuju stvari koje su već popularne, umesto da sami prosude o kvalitetu sadržaja. Ipak, u ranijim najavama sakrivanja lajkova, dio influencer-a se žalio da bi im to moglo negativno uticati na poslovanje.

Izvor: Index.hr

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.