Počelo saslušanje Nebojše Stefanovića zbog Papića koji se sumnjiči za trgovinu uticajem

0

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu počelo je saslušanje bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanović (sada ministra odbrane) u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamjenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića zbog trgovine uticajem, saznaje Tanjug.

Stefanović je u Palatu pravde ušao na sporedni ulaz, odnosno kroz garažu, pa brojni mediji koji su ga čekali nisu mogli da zabilježe njegov dolazak.

Tužilaštvo ga saslušava u svojstvu svedoka, na predlog Papićeve odbrane.

Saslušanje u istrazi je zatvoreno za javnost jer je istraga po zakonu tajna.

Osim Stefanovića, danas bi od 13 sati kao svedok trebalo da bude ispitan i načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Njihovo saslušanje predložio je Papićev branilac Branislav Tapušković, koji je svoj predlog obrazložio time da je Papić na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog djela i da je rekao da je postupao po nalozima ministra Stefanovića, dok mu je Kovačević bio direktno nadređeni.

Papić je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplijenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriiminalne grupe, Marka Miljkovića.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva sprovodi dokazne radnje u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično djelo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprijećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtijevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.