Počela dodjela vaučera u projektu “1.000+”

0

U Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma jutros je započeta dodjela vaučera za kupovinu stanova u četvrtoj fazi projekta „1000+“, za 188 građana iz prioritenih grupa.

Zbog aktuelne situacije sa pandemijom dodjela vaučera će biti nastavljena tokom dana.

Vaučere su dodijelili ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović i generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović.

U prioritetna lica spadaju samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja, zaposleni u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost u javnom sektoru i žrtve nasilja u porodici.

Čanović je pojasnio da je projektni odbor Projekta „1000 plus“ tokom prethodnog perioda izvršio detaljan pregled dostavljene dokumentacije za 772 domaćinstva, odnosno 1.880 građana.

Proces pregleda dokumentacije i formiranja liste prioritetnih lica, kako je istakao, trajao je duže zbog pandemije Kovid-19.

Mitrović je istakao da se radi o veoma značajnom projektu, vrijednom 20 miliona evra.

“Obezbijeđeni su najpovoljniji uslovi na tržištu za rješavanje stambenog pitanja i to fiksna kamata stopa 2.99 odsto bez obaveznog učešća, obrada kredita 0.3 i notarske usluge jeftinije za 50 procenata”, kazao je Čanović.

Do sada, kako je istakao, na ovaj način je 1.136 familija riješilo stambeno pitanje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.