“Pobjeda”: Ubistva “škaljaraca” u Grčkoj odradili članovi navijačke grupe FK Rad

“Pobjeda”: Ubistva “škaljaraca” u Grčkoj odradili članovi navijačke grupe FK Rad

Crnogorski istražitelji došli su do operativnih saznanja da iza ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) iz Kotora i njegovih saradnika Stevana Stamatovića (43) iz Podgorice, te Baranina Alana Kožara i njegovog prijatelja Damira Hadžića stoji nekolicina članova navijačke grupe FK Rad, koju pod kontrolom drži vođa navijača Partizana Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja nevolja, piše Pobjeda.

Kako Pobjeda saznaje iz više izvora, radi se o navijačima starosti između 20 i 27 godina, koje su angažovali „kavčani“ za više surovih likvidacija suparničke grupe iz Kotora.

Prema saznanjima Pobjede, ova ekipa odgovorna je i za nekoliko otmica bezbjednosno interesantnih osoba koje se dovode u vezu sa „škaljarskim“ klanom, a njihov identitet poznat je policiji.

Istražitelji više zemalja razmjenjuju informacije i pokušavaju da prikupe materijalne dokaze i rasvijetle ubistva. Značajne informacije o ovim zločinima inspektori dobijaju iz podzemlja, gdje vlada panika, jer od nedavno surovost egzekucija prelazi i najbrutalnije slike horor filmova, dok vođe oba klana pokušavaju da se izbore za prevlast u poslovima sa drogom.

Za samo šest mjeseci „škaljarci“ su ostali bez glavnog čovjeka – Dedovića i trojice njegovih najbližih saradnika. Sva četvorica stradala su u Grčkoj, a samo mali broj njih znao je gdje se kriju. Tako su kriminalci i otkrili izdajnika, a kako se sumnja, oteli ga, najbrutalnije mučili, na kraju ubili, raskomadali tijelo i zakopali.

Kako tvrde dobro obaviješteni poznavaoci prilika u podzemlju, ovaj metod preuzeli su „kavčani“ i počeli da otimaju „škaljarce“, muče ih, sakate i djelove tijela skrivaju na različitim lokacijama.

Najbrutalnije kazne rezervisane su za izdajnike iz njihovih redova. Četiri mjeseca nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, „škaljarci“ su pokušali u Kijevu da ubiju vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, ali je on uspio da im umakne.

Smrt Dedovića i Stamatovića ozbiljno je potresla škaljarski klan, ali nije omela nastavak obračuna. Dobro obaviješteni izvori bliski bezbjednosnim službama navode da je tada došlo do odluke – da se pokaže jeziva brutalnost.

“Neki su dobili velike pare da otkriju skrovišta vođa „škaljaraca“. Uzeli su novac, ali zato i platili životom”, kazao je Pobjedin izvor.

Do novog modela ratovanja ova dva suprotstavljena klana došlo je nakon surove likvidacije Dedovića i Stamatovića 19. januara u Atini naočigled njihovih supruga i djece. Pola godine kasnije, u julu ubijeni su, takođe, u Grčkoj Alan Kožar i Damir Hadžić.

U obračunu u Grčkoj ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić

Grčke vlasti povezale su ove dvije likvidacije, ali prije istražitelja u podzemlju se već znalo ko je „otkucao“ skrovišta „škaljaraca“ suparničkoj grupi – „kavčanima“ i tako omogućio organizovanje i izvršenje dva teška zločina.

Prema informacijama kojima raspolažu istražitelji, Damir Hadžić je ubrzo nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, došao do podatka da je jedan od izvršilaca zločina Novosađanin Ljubomir Lainović, koji je posljednji put viđen u Španiji i tada počinje novi krvavi obračun.

Prema pisanju Glasa javnosti, Ljubomir Lainović ubijen je u Španiji u brutalnoj egzekuciji.

“Prema našim saznanjima, Lainovića koji je bio egzekutor za kavački klan, „škaljarci“ su uhvatili u Španiji i mučili ga do smrti. Informacije kažu da su „škaljarci“ Lainovića brutalno zlostavljali i sakatili prije nego što su ga likvidirali. Vađene su mu oči u svjesnom stanju kao dio žestoke odmazde i sa ciljem da se pošalje jasna poruka i upozorenje”, objavio je ovaj medij.

Prije nego što je ubio Dedovića i Stamatovića, Lainović je 2019. godine bio u kućnom pritvoru, sa nanogicom, zbog umiješanosti u ubistvo navijača Rada Petra Arsića, ali je misteriozno nestao sa radara Povjereničke službe koja je u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zadužena za praćenje sistema elektronskog nadzora.

Do danas nije otkriveno pod kojim je okolnostima nestao i da li je bijeg pomogla državna služba ili pojedinci iz bezbjednosnih službi.

Lainović je sin jednog od legendi novosadskog asfalta, ubijenog Branka Lainovića, zvanog Dugi i Lajavi, kojeg je srpska policija ispitivala o ubistvu Željka Ražnatovića Arkana.

Istražitelji vjeruju da je Hadžić, koji je kasnije ubijen sa Kožarom, našao u Španiji i oteo i ubio Lainovića – otkinuo mu je glavu, a leš nije pronađen.

U isto vrijeme kad i Lainović, nestao je i Podgoričanin Savo Lopičić i do danas se ništa ne zna o njegovoj sudbini.

Related posts

2 Comments

  1. Petar Cetinjski

    Satanisti i jedni i drugi. Bez trunke morala i cestitosti, sve za novac spremni da urade.
    Zao mi svako ljudsko bice, posebno ove momke jer su nas rod ali djavo uzeo pod svoje.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *