Pobjeda pred derbi: Tri komada Partizana

0

Fudbal drugačijeg lica kad se igra sa dva špica! Mučio se jesenas Partizan kad bi postavio formaciju sa jednim napadačem, zato su svi navalni fudbaleri još na pripremama zagovarali ideju da se u proljeće krene što ofanzivnije, a opravdanost takvog stava ocrtala se na terenu u uvodna dva kola 2019. godine, pošto je posle OFK Bačke Parni valjak pregazio i novosadski Proleter. I to još brže, za poluvrijeme – 3:0.

Duel sa još jednim vojvođasnkim predstavnikom, ove sezone bez gola crno-belima, obilježili su centarforovi, Nemanja Nikolić i Rikardo Gomeš: pogocima, asistencijama, a čak i da nije bilo konkretnog učinka ostao bi utisak o njihovoj sve kvalitetnijoj saradnji.

Znatno plodonosnijoj, bržoj i smislenijoj u odnosu na prvi dio sezone, kad je uglavnom napadač sa Zelenortskih Osrtva vukao ekipu. U osvit vječitog derbija dobio je partnera sa kojim razmjenjuje pasove i koji ga hrani loptama, a baš impuls kakav timu Zorana Mirkovića daje bivši prvotimac Spartaka deluje ohrabrujuće za Grobare pred 159. vječiti derbi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.