Po zamolnici SDT, u Beogradu saslušan Lalić: Tužilaštvo zanimalo da li je Lazović skinuo zabranu ulaska u Crnuu Goru Belivuku i Miljkoviću

0

Po zamolnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Crne Gore, u Beogradu je danas saslušan svjedok-saradnik u slučaju protiv beogradskog ogranka „kavačkog klana“ Srđan Lalić, a povodom istrage protiv Zorana Lazovića, saznaje „Dan“.

Lailć je saslušan povodom okolnosti vezanih za ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru vođama klana iz Beograda, Velju Belivuku i Marku Miljkoviću.

– Javno tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal je saslušalo svjedoka Lalića na okolnosti povodom skidanja zabrane za Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Lalić je, izjavio da mu je poznato da je ta zabrana skinuta uz pomoć nekog iz službe bezbjednosti Crne Gore – izjavio je izvor blizak istrazi.

Da se saslušanje dogodilo potvrdio je za „Dan“ Stefan Jovanović, Lazovićev advokat.

– Njegov iskaz je takav da je očigledno da se radi o svjedoku koji nije opazio, vidio ili uočio bilo kakve okolnosti, a najmanje one koje bi trebalo utvrđivati u krivičnom postupku. On je naveo da je te okolnosti čuo od trećih lica. Na pitanja odbrane i tužilaca nije mogao decidno da se izjasni imenom i prezimenom ko je ta osoba iz službe bezbjednosti koja je skinula zabranu ulaska. Isti ni jednim jedinim slovom nije ukazao da bi to mogao biti naš branjenik Zoran Lazović – izjavio je Jovanović, pa nastavio:

– Imajući u vidu da se radi o takozvanom svjedoku po čuvenju i uzimajući u obzir kredibilitet ovog svjedoka, s obzirom da se tereti za najteža krivična djela u Srbiji, smatram da SDT neće pridavati krivično pravni značaj ovom iskazu. Tragom ovog kazivanja odbrana će rpedložiti i saslušanje drugih lica iz Srbije koja su bila spomenuta u kazivanju svjedoka koji su saslušani u Crnoj Gori – rekao je Jovanović.

Lazović i bivši glavnj specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Terete ih da su kao pomoćnih direktora Uprave policije i GST radili u korist „kavačkog klana“.

U dokumentima SDT-a piše i da je Katnić obmanjivao javnost da su optuženi beogradski kriminalci Belivuk i Miljković u Crnu Goru ušli na zahtjev Republike Srbije i da se prema njima konstantno preduzimaju mjere i radnje, dok je Lazović tim članovima „kavačkog klana“ omogućio da nesmetano pređu granicu, na zahtjev vođe te zločinačke organizacije Radoja Zvicera.

U spisima SDT-a konstatuje se da su Lazović i Katnić samo formalno preduzimali akcije protiv vođa kavačkog klana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.