Po ko zna koji put: Izgradnja auto-puta će kasniti, Kinezi traže produženje roka i dodatna plaćanja

0

Izvjesno je da će izgradnja prioritetne dionice autoputa Bar Boljare kasniti, a Kinezi su već uputili zahtjev za produženje roka i za dodatna plaćanja, kazao je direktor poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Goran Vujović.

Vujović je u Jutarnjem programu TVCG naveo da je pandemija korona virusa okolnost koje se definitivno nije mogle predvidjeti.

-Ugovor prepoznaje klauzulu “više sile”. Kineski izvođač se već obratio nama kao investitorima sa zahtjevom za produženje roka i dodatnim plaćanjima po njihovim razlozima, za koje oni smatraju da su cjelishodni – naveo je Vujovića.

Objašnjava da će u ugovorenoj proceduri nadležni organ procijeniti opravdanost tog zahtjeva.

-Postoji ugovorni osnov, a o samoj opravdanosti ima mnogo faktora, od kojih su neki značajani za našu stranu, a to je da nije bilo proglašanje vanrednog stanja, da sama viša sila nastala ne u Crnoj Gori.., navodi Vujović.

Kaže i da su radovi na samom autoputu usporeni.

-To je najviše izraženo na drugoj polovini autoputa gdje rade radnici iz Kine- kazao je Vujović i dodaje da su pored korone još neki faktori uticali na dinamiku izgradnje.

Navodi i da je do sada ukupno odrađeno 88 odsto posla na autoputu. Tuneli su, što se tiče građevinskih radova, gotovo završeni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.