Plementi čin mladića: Doniranjem organa spasio život najboljem drugu (VIDEO)

0

Nikolu Subašića i njegovog druga Luku Vasiljevića, sudbina je spojila.

Ovaj hrabri mladić je donirao bubreg svom najboljem drugu. Iako su rođeni u različitim državama, Nikola i Luka su se prije pet godina upoznali, kada je Subašić došao da živi kod Vasiljevićevih roditelja u Zemunu.

Počeli su da se druže i postali jedni od najboljih prijatelja, a onda je došla 2017. godina, kada je Luka saznao dijagnozu koja je bila opasna po život. Nikola je bez razmišljanja odlučio da svom drugaru donira bubreg i 70 % svoje jetre. Transplatacija je izvršena uspješno, iako je rizik bio veliki, Luka je spašen sigurne smrti.

– To sam uradio za drugara. I drugi u ovome vide veliku čovječnost, jer smo mi svi zaboravili na prave vrijednosti, rekao je Nikola u emisiji ispovijesti koja se emituje na Jutjub kanalu Novosti.

Lukina majka me gleda kao da sam njeno dijete. Vidjela je kroz šta smo sve prošli, vidjela je i ona da to nije bilo lako, ali smo prošli nekako. Zahvalna mi je što sam joj spasio dijete, kaže ovaj skromni mladić, čije je prijateljstvo sa Lukom danas još jače i postali su nerazdvojni.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.