Plan vlasti na Kosovu: Haradinaj uz pomoć crnogorskih kriminalaca i službe pravi Srpsku listu!

Plan vlasti na Kosovu: Haradinaj uz pomoć crnogorskih kriminalaca i službe pravi Srpsku listu!

Ramuš Hardinaj uz pomoć kriminalca iz Crne Gore i pojedinaca iz bezbjednosnih struktura planira da formira tkz. Srpsku listu za izbore na KiM, saznaje Borba iz više obavještajnih izvora.

Ključni čovjek u tom naumu je Slobodan Vujičić koji je naprasno postao borac za očuvanje identiteta Crnogoraca na KiM. Podsjećamo, Vujičić je 1998. godine u Prištini, ispred kafića „Freska“ u alkoholisanom stanju ubio Dragana Ilića. Za taj zločin je osuđen na 13 godina robije, izdržao je 9 godina u Zabeli kod Požarevca, nakon čega je, na lični zahtjev prebačen u zatvor „Istok“, gdje ga Albanci oslobađaju izdržavanja dalje robije.

Plan je da se nanese šteta srpskom narodu na KiM, i da se napravi paralelna Srpska lista, koja će biti pod kontrolom Hardinaja. Za taj plan je angažovan Vujičić, koji ima konekcije sa crnogorskom službom i ljudima iz kriminalnog miljea.

Saveznici: Đukanović i Haradinaj

Lista treba da bude sastavljena od lica srpske i crnogorske nacionalnosti, koji su lojalni vlastima tkz. države Kosovo.

Pošto je sadašnja Srpska lista homogena i na vezi sa Beogradom, Haradinaj i lokalni kriminalci pokušavaju da razbiju to srpsko jedinstvo.

Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj trenutni su kandidati za budućeg premijera Kosova.

Veselji, čelnik Demokratske partije Kosova, je svoju kandidaturu objavio u četvrtak (22. avgust) u danu raspuštanja Skupštine Kosova.

Ramuš Haradinaj kandidat je predizborne koalicije njegove Alijanse za budućnost Kosova i Socijaldemokratske partije, dok je Ljimaj kandidat predizborne koalicije Alijanse novo Kosovo Behdžeta Pacolija i njegove Socijaldemokratske inicijative.

Skupština Kosova raspuštena je u četvrtak glasovima 89 poslanika. Predsjednik tkz. Kosova Hašim Tači najavio je nakon raspuštanja Skupštine će uskoro raspisati izbore. Očekuje se da će se oni održati krajem septembra ili početkom oktobra.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *