Plan DPS-a: Osuditi lidere DF-a, pa raspisati prijevremene izbore!

2

Jedna od opcija za razrješenje političke krize u Crnoj Gori, o kojoj se ovih dana razmatra u DPS-u, su prijevremeni parlamentarni izbori koji bi bili raspisani nakon presude za “državni udar”, saznaje Borba.

Prema tom planu, lideri DF-a, bi bili, u namještenom sudskom procesu, osuđeni, a DPS bi na krilima te političke presude dobio odluku o izborima. Računaju da bi jedan dio opozicije jedva dočekao ovakvu presudu i da ne bi branili svoje kolege, već bi krenuli u borbu za mandate.

“Pošto su protesti u startu krenuli u pravcu koji DPS-u ne odgovara, krenulo se sa pripremanjem kontra plana. Zato je po hitnom postupku donesena odluka da se ekspresno završi suđenje za “državni udar”. Sve to se dešava u periodu kada dolazi do eskalacije protesta u Srbiji, pa DPS računa da državni vrh Srbije neće imati vremena da reaguje na političku presudu liderima DF-a zbog incidenata na beogradskim ulicama. Zato DPS želi da iskoristi ovaj vakum i po hitnom postupku donese osuđujuću presudu i na krilima toga krenu u izborni proces”, saznaje Borba.

To je opcija koja se u poslednje vrijeme uveliko razrađuje u DPS-u i trenutno je taj plan najbliži realizaciji.

“To ne bi bili vanredni izbori, nego prijevremeni i time bi pokušali da riješe ovu sadašnju krizu u svoju korist”, otkriva naš sagovornil iz vladajuće koalicije.

2 Comments
  1. Vuk komentariše

    Potpuno logicna analiza

  2. Milena komentariše

    Kakvi su ovo gadovi, ovi iz DPS. Vrlo ozbiljne bitange i dno crnogorskog drustva se okupilo u DPS partiji! Pola sa slike su lijeceni kokainski ovisnici, koji se nijesu izlijecili. A druga polovina poltroni, kukavice, ratni profiteri, lazovi, bijede ljudske jednom rijecju…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.