Pižurica u SLOBODNOJ ZONI: Ova Vlada je prevazišla sva očekivanja, veliki posao je urađen za šest mjeseci

0

Poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica kazao je u Slobodnoj Zoni sa Draženom Živkovićem da poslanici DPS-a i dalje žive u periodu vladavine jednog čovjeka.

„Sada imamo jednu parlamentarnu većinu sastavljenu od više političkih subjekata a mi prvi put živimo neku demokratiju koja počiva na kompromisima. Ti kompromisi naravno neće biti na štetu građana Crne Gore. Mogli smo da pričamo o velikim uspjesima Vlade“, kazao je Pižurica.

Poslanik PES-a je nabrojao sve poduhvate Vlade Milojka Spajića, govorio o iskoracima u prosvjeti, izgradnji novih bolnica, dobijanje IBAR-a, izgradnju škola i vrtića…

„Sproveden je popis a imamo i pomak u evropskim integracijama. Kompletirane su sudske i tužilačke institucije a uskoro ćemo imati i kompletiran prostorni plan Crne Gore kao i za opštine. Dolaze nova radna mjesta, nove investicije, nove razvojne projekte, smanjenje cijena… Ova Vlada je uradila veliki posao za šest mjeseci i prevazišla je sva očekivanja. Očekujemo da nastave ovako ili još brže u sledećem periodu“, kazao je Pižurica.

On dodaje je bilo interesantno čuti od Nermina Abdića da je Milo Đukanović ugrožen u Crnoj Gori.

„Ako mu treba pomoć tu smo“, kazao je Pižurica.

On navodi da DPS nije pao zato što je bio slab, već zato što niko nije htio sa njima.

„Sve one stvari koje su radili vaši partijski drugovi, organizovani kriminal, nepotizam, stopiranje evorpskog puta… Niko nije htio u blato. Šta imamo od toga? Dva direktora policije u zatvoru, dva zamjenika direktora policije, ženu koja je bila na čelu Vrhovnog suda osumnjičenu da je švercovala drogu… Niz visokih funkcionera su tu. To je posljedica DPS vlasti da niko više ne želi da bude sa njima“, kazao je Pižurica.

On dodaje da ne bi volio nikad da bude vlast kao što je bio DPS.

„Da nema više onoga – nije te teren prepoznao. Želimo društvo jednakih šansi jer smo vidjeli šta nije dobro. Na svojoj koži smo to osjetili. Ne bih volio da budem dio vlasti koja diskriminiše. Neka svako radi posao pošteno, a ako tako ne radi, neka bude procesuiran“, kazao je Pižurica.

Kada se priča o blagodetima u zdravstvu, Pižurica pita koliko je do 2020. godine bila plata zdravstvenim radnicima.

Komentarišući postupanja Jakova Milatovića  i razrješenja krize u Podgorici, Pižurica tvrdi da je ta kriza vještački izazvana.

„Građani Podgorice su 2022. godien jasno rekli da ne žele da se DPS pita u Glavnom gradu. Jedina mogućnost koja može da se desi je da dođe do dogovora u okviru većine ili da pojedini djelovi većine sa DPS-om glasaju za obaranje vlasti u Podgorici. To bi bilo prekrajanje volje koja je izražena na izborima“, kazao je Pižurica.

Komentarišući Jakova Milatovića, Pižurica tvrdi da je PES sve dao da Milatović postane predsjednik.

„Zašto je on odlučio da odstupi od PES-a, to je pitanje za njega. Sva pitanja te vrste treba postaviti Milatoviću“, podvlači on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.