Piperović: Mijajlović juče trebalo da putuje u inostrastvo, imao je povratnu kartu za 3. mart, mogao je da pobjegne da je htio

0

Zoran Piperović, advokat doskorašnjeg suvlasnika „Bemaksa“ Aleksandra Mijajlovića, izjavio je da je njegov klijent neosnovano u pritvoru.

On je to rekao za RTCG, naglašava da je Mijajlović imao vremena da pobjegne iz zemlje da je htio.

Mijajloviću, koji je uhapšen sa još 10 osoba u akciji SDT-a i SPO-a, stavlja sde na teret stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje u produženom trajanju.

Piperović je izjavio da je očekivao da će SDT da traži pritvor za Mijajlovića po sva četiri osnova.

“A po meni ne postoji razloga ni za jednu. Prvo, što se tiče bjekstva, Dritan Abazović već tri godine govori da je on švercer svega i svačega, i da je htio mogao je da pobjegne, da se nikad ne vrati u Crnu Goru. On je trebalo da putuje u inostrastvo juče, imao je povratnu kartu za 3. mart. Tako da to možemo da priložimo sudiji kao dokaz da nije imao namjeru da bježi. Da je htio da pobjegne, imao je kad”, rekao je Piperović.

Kao drugi razlog navodi se uticaj na svjedoke.

“Za koje država ne zna ko su, niti na kojoj su adresi, pa sam postavio pitanje kako može da utiče na nekoga za koga ni država ne zna ko je. Dakle, ne može se uticati na nepoznate svjedoke, oni moraju biti identifikovani”, kazao je Piperović.

Takođe, kako je rekao, kao razlog za pritvor navedeno je da Mijajloviću prijeti kazna od tri do 15 godina – “biće osuđen, pa neka ostane u pritvoru”.

“I glavna stvar, nema cigara. Ne postoje cigari. Sve što je dato da je urađeno piše na neutvrđeni način. E pa kad utvrde način, možemo da govorimo o pritvoru”, kazao je Piperović.

Piperović je dodao da je „toliki medijski pritisak na sudiju da očekuje da Mijajloviću bude određen pritvor, iako nema osnova“.

“Mijajlović je rekao da ako su htjeli da ga uhapse, mogli su da ga uhapse na bilo kom mjestu ili da ga pozovu, sam bi došao. Uhapsili su ga ispred škole pred sinovima od četiri i osam godina i pred drugom djecom, što, kako je rekao, nije ni viteški, ni ljudski. Zamislite da vas neko hapsi pred djecom koja su dovoljno velika da ukapiraju šta se dešava i pred njihovim drugarima”, rekao je Piperović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.