Piksi:Mitrović i Vlahović su odigrali perfektan meč, Tadić može još bolje

0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan nakon trijumfa (3:2) nad Republikom Irskom na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Srbija je gubila 1:0, ali je uspjela da preokrene i stigne do trijumfa u prvom meču sa Piksijem na klupi.

“Kao što znate, svaka utakmica je važna, program je jako zgusnut, pa ne vjerujem da iko pomišlja da jedna grupa igrača može da izdrži tri utakmice u kratkom roku i o tome se vodilo računa. Povukao sam neke logične poteze. Generalno, moja želja i želja igrača na terenu su bile na visokom nivou, pogotovo nijesu klonuli duhom poslije primljenog gola, vjerovali su da mogu da preokrenu. Lijepo iskustvo za igrače koji su možda za javnost bili iznenađenje. Oni bi svakako u nekom momentu dobili šansu. Za tri dana nam dolazi jaka Portugalija i treba razmišljati i o tome”, rekao je Stojković nakon meča.

Jedan gol postigao je Dušan Vlahović, dva Aleksandar Mitrović, a tri asistencije upisao je Dušan Tadić.

“Mitrović i Vlahović su odigrali perfektan meč. Pogotovo Vlahović. Odlično se kretao, pokazao karakteristike vrsnih napadača. Za Mitrovića ne treba trošiti riječi. Postigao je prelijep gol, bila bi nesreća da nije pogodio. Sa njim sam imao prvog dana razgovor lice u lice, rekao sam mu da ne smije da razmišlja o prošlosti, od toga se ne živi. Psihološki je bio u nokdaunu, igrao je samo 72 minuta u sedam utakmica za klub, ali nikada nijesam imao sumnju da je igrač visokog kvaliteta, da može da nosi teret napada reprezentacije. Tadić je odigrao kapitenski, ali može i mora bolje. Ali i ovo danas je bilo dovoljno da dobijemo utakmicu”, poručio je Stojković.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.