Petković: Vučić matirao Tačija, ostao je da lebdi kao čardak

0

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je danas da, ako ne bude kompromisa, tom “ludilu koje dolazi iz Prištine nema kraja”, i dodao da se na panelu u Minhenu videlo da Hašim Tači nema argumenata, i da se koristi starim floskulama.

On je za RTS rekao da je učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konferenciji u Minhenu bilo od izuzetnog značaja.

– To je bila prilika da srpska strana prenese najvećim političarima i moćnicima, pogotovo onima zapadnog svijeta, kako stoje stvari, o našim naporima za kompromis i svim lošim ponašanjima Prištine i jednostranim odlukama iz Tirane i Prištine kako bio se destabilizovao region i zaustavio dijalog – rekao je Petković.

Prema njegovim riječima, dešavaju se različiti procesi koji za cilj imaju formiranje “velike Albanije”.

– Moramo glasno da govorimo o tome, ovo je bila prilika da predsjednik Vučić stavi do znanja šta očekuje region ako se ne dođe do kompromisa – stvaranje Velike Albanije, etničke države, sa idejom da se protjeraju Srbi sa Kosova i Metohije – rekao je Petković.

On je ocijenio da je namjera da Srba na Kosmetu više nema što se vidi i iz odluka Prištine o vojsci Kosova, taksama i platforme.

Na panelu sa Johanesom Hanom i Hašimom Tačijem, pokazalo se da Priština nema argumenata, ocjenjuje Petković i dodaje da je Vučić na toj diskusiji matirao Tačija.

– Tači je ostao da lebdi kao čardak ni na nebu ni na zemlji. Značajni ljudi i političari su slušali diskusiju, mogli su da vide da Priština nema argumenata, da se Tači koristi starim lažnim floskulama da su žrtva, a kada na jedno jedino pitanje – gdje je Zajednica srpskih opština, Tači nije imao odgovor – rekao je Petković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.