Petar Božović za BORBU: Braćo Crnogorci i viteških sinova potomci, izdržite i popis, junački!

2

Nakon mnogo peripetija, opstrukcija i poziva na bojkot, dugo očekivani popis stanovništva konačno je počeo.

Kako bismo našim čitaocima približili kako su taj pripremni period, kao i ono što se očekuje od popisa, vidjeli naši intelektualci i ljudi koji su ostavili dubok trag u svojim profesionalnim karijerama, odlučili smo da kontaktiramo legendarnog glumca Petra Božovića.  Prihvatio je da nam iznese svoje viđenje pompezno najavljivanog popisa, kao i da nam da svoje mišljenje povodom događaja koju su mu prethodili.

Kako komentarišete pozive na bojkot popisa koje je poslednjih sedmica upućivao DPS – da li je to zbog straha od rezultata popisa? 

„Pa, naravno, a i vjerovatno od neizvršavanja naredbi poznatih gaulajtera u Crnoj Gori, mislim baš u Podgorici… A to su strane ambasade, Amerike, Njemačke i Engleske, koje ne kriju miješanje u stvari jedne suverene države. Mada, mislim zato što je članica NATO-a, mogu da prekrajaju istoriju, njenu vjeru i svašta drugo…“

Očekujete li da će činjenica da je DPS pao (30. avgusta 2020.) imati uticaja na rezultate popisa, te da ćemo imati realniji procenat Srba, Crnogoraca i svih ostalih crnogorskih građana?

„To je jedan korak ka krajnjem smirivanju te vještački stvorene napetosti na nas i njih. Pogledajte koliko nas je u Crnoj Gori, to je najljepše parče zemlje koje postoji, a koje se polako uništava izgradnjom megalomanskih projekata. Umjesto da živimo tamo kao bubrezi u loju, tamo se insistira na toj podjeli mi ili oni, a ustvari se to negdje svodi na četnike i partizane. Ja ne znam da li postoji više iko živ od tih četnika i partizana… Kao da ne živi neka nova generacija u Crnoj Gori, nego stalno moramo da zavisimo od toga šta nam se natura.

Ja se nadam da će ovo probistriti situaciju i da ćemo odahnuti svi zajedno i da će Crna Gora udahnuti malo vazduha, a ne stalno te „evropske vrijednosti“ od kojih se ugušismo“

Šta biste poručili crnogorskim građanima po pitanju popisa i uopšteno?

„Braćo Crnogorci i viteških sinova potomci izdržite i popis. Izdržali ste i Turke i Njemce, i jedne i druge ideologije i svašta, izdržite i popis, junački. Krenite ka vedrijem nebu!

Vaš odani hadži Petar Božović.“

2 Comments
 1. real komentariše

  vi ste stvarno i ozbiljno u problemu
  kolika je vasa mrznja prema crnogorcima pogotovo onima koji vole svoju drzavu jezik i crkvu
  pa vi samo trazite bilo sto bilo koga samo da mrzi kao i vi
  znate i vi sami vrlo dobro ko ne voli i ne cijeni sebe i svoje niti je voljen a jos manje cijenjen bilo dje i od bilo koga pogotovo ne od isth kojima se uvlaci i kojima poltronise
  pretpostavljam da ste vjernici pa se malo zapitajte sto i kako

 2. Ivi komentariše

  Crnogoraca će biti više, to svi znamo, ali šta ako ih 35%bude za CPC, šta? Da se ide sa Cetinja…. Treba biti glup kao ovi tuljani…. Srba ne može više od 32,a Crnogoraca može i 46.Šta ako budu za CPC u velikom broju?????

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.