Pet vrsta alkoholnih pića koje pozitivno djeluju na organizam

Pet vrsta alkoholnih pića koje pozitivno djeluju na organizam

Alkohol se nekada koristio u medicinske svrhe, ali su ga ljudi vremenom počeli zloupotrebljavati. Kao posljedica toga su nastali brojni problemi i nesreće.

Međutim, zaista postoje vrste alkohola koje u umjerenim količinama koriste organizmu.

Šampanjac sadrži veoma malo kalorija i unapređuje kognitivne vještine, a koristan je i za zdravlje ljudskog mozga.

Suvo vino, crveno i bijelo, sadrže vrlo malo šećera i ne ostavljaju slatiki ukus u ustima. Ovakva vina su sjajna opcija za sezonu praznika.

Crveno vino je poznato po svojim brojnim pozitivnim efektima na zdravlje. Treba ga piti u umjerenim količinama, ali i imati u vidu činjenicu da se njegove dobre strane ne mogu u potpunosti iskoristiti ukoliko ne vježbate redovno, ne spavate dovoljno i ne znate se nositi sa stresom. Ovo važi i za većinu ostalih alkoholnih pića.

Viski je piće koje sadrži antioksidante i dokazano usporava starost te pozitivno utiče na zdravlje kose. No, ako konzumirate više od 30 ml odjednom ili viski pomješate s gaziranim pićem, upropastićete njegovu pozitivnu svrhu.

Konjak možete piti ukoliko izbjegavate ugljikohidrate, a eksperti tvrde da je dobar za pluća.

Treba naglasiti da svako alkoholno piće može biti štetno po zdravlje ukoliko se radi o prekomjernoj konzumaciji.

Takođe, koktele treba izbjegavati, prepuni su šećera i predstavljaju najgoru vrstu piće. Eksperti savjetuju i da ne miješate alkohol s gaziranim pićima jer ih šećer čini nezdravim pićima.

Related posts

1 Comment

  1. GiftEconomy

    I najmanja kolicina alkohola ubija nervni sistem. Narocito se ostecuje nivo TESTOSTERONA – alkohol feminizuje muskarce jer im spusta testosteron pa postaju impotentni a ponekda cak mogu da dobiju grude kao zene!

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *