Pet mladića kritično: Šmrkali drogu za silovanje, pa se paralizovali

0

Devetero mladih turista završilo je u bolnici u australijskom gradu Pertu nakon što su ušmrkali prah za koji su mislili da je kokain. Troje je u kritičnom stanju. Testovi su pokazali kako su svi uzeli Hioscin, lijek koji se izdaje na recept, a zloupotrebljavaju ga i kao “drogu za silovanje”.
Turisti, stari između 21 i 25 godina, odsjeli su u kući u Pertu. Na ime jednog prijašnjeg gosta stigla je omotnica koju su odlučili da otvore. U njoj je bio bijeli prah zamotan u komad papira.
Vjerujući kako je riječ i kokainu, turisti su prah podijelili u devet doza i ušmrkali ga. Ubrzo, niko od njih više nije mogaoda se pomakne.
“Bilo smo bez snage, nismo mogli ništa, rekao je mladić koji se predstavio kao Simone. Spasio ih je njihov prijatelj koji se u kuću vratio nakon večernjeg izlaska.
Troje turista, među kojima su dva Francuza i jedan Njemac, zadržani su na intenzivnoj njezi jer su im životi i dalje ugroženi.
“Većina bi ih umrla da nismo na vrijeme intervenisali. Halucinirali su, srca su im lupala, neke smo morali da stavimo u medicinski indukovanu komu, saopšteno je iz bolnice u Pertu, javlja BBC News.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.