Pet godina od smrti Milorada Mandića Mande

0

Glumac Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna u Beogradu, u 55. godini, dok je igrao svoju posljednju ulogu.

“Naš Manda je svakog dana u našim mislima, sjećanjima i razgovorima. A ta sjećanja ne blijede, i neće nikada”, saopštili su ranije iz Pozorišta Boško Buha.

“Mi smo, doduše, nekako uvijek znali da je naš Milorad Mandić Manda poseban čovjek. Svakog dana smo svjedočili njegovoj velikoj posvećenosti, energiji, odlučnosti, upornosti i ljubavi koju je imao za svakoga. Znali smo da je izuzetan, ali kako to biva, uzimali smo to ponekad zdravo za gotovo, misleći da će on uvijek biti tu, i da će naš zajednički put mnogo duže trajati. Da imamo još vremena”, navodi se u saopštenju.

Na današnji dan prije pet godina, na pretpremijeri dječije predstave “Petar Pan” pozorišta “Boško Buha”, koja je igrana u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić”, glumac Manda se srušio na sceni, a uprkos pokušajima službe Hitne pomoći da ga reanimiraju, nedugo zatim je preminuo.

Manda se rodio u Beogradu 3. maja 1961. godine.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jeftovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dječijeg pozorišta “Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije “Bajka za laku noć“ koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za djecu “S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo jednim od najpopularnijih dječijih glumaca i zabavljača.

Od 1995. je vodio emisiju “Više od igre“ na RTV Pink.

Igrao je u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića “Lepa sela lepo gore“.

Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92, a vodio je i kviz “Ja volim Srbiju“, koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.