Pešić (SNP): Nećemo u provaliju sa onima koji otimaju naše svetinje

0

Maja Pešić, predsjednica Asocijacije žena SNP, saopštila je da je trenutna situacija u Crnoj Gori zapravo svakodnevica poslednje tri decenije i povoljno tlo situacija za, kako je dodala, „odnarođenu režimsku politiku koja buja i raste kao korov i uvlači se u sve sfere života naših građana“.

„Ni dokazi, nepotizam, „koverte“, zakoni koji se kreiraju za malu grupu „povlaštenih“ ne pomažu u otvaranju vidika širokih narodnih masa, jer ne vide cvijeće od korova“, kazala je Pešićeva.

Trenutna situacija u Crnoj Gori je, kako ističe ona, samo navika i rutina građana Crne Gore koji su, kako kaže, zaboravili šta znači zaposliti se uz dobre reference, sposobnost i zaslugu.

Građani su, dodaje, zaboravili šta znače poštovanje zakona i Ustavom zagarantovana lična prava i slobode. Isti Ustav, podsjeća Pešić, štiti prava „svih“ crnogorskih državljana i navodi da su vjerske zajednice odvojene od države, dok se u zbilji, tvrdi ona, poštuju se prava „zaslužnih“, a vodi se široka politika zapošljavanja podobnih i usvajanje zakona koji krše slobodu i prava i otimaju svetinje i grobove naših predaka.

Predsjednica Asocijacije žena SNP primjećuje da toliko dugo traje ova “trenutna“ situacija da je “prešla u psihološki momenat – nasilje kada žrtva prihvata situaciju i stanje u kome se nalazi“.

„I diplomatija i savjetnici kojima plaćamo iz svog džepa „tričavih“ par hiljada evra zarade, službene stanove, avionske udobne letove i sijaset privilegija koje sobom nosi diplomatski život, na veliku žalost, nas predstavljaju u demokratskom svijetu“, saopštila je.

Istakla je kako sa žaljenjem i strahom možemo samo da se zapitamo koliko predstavnika ambasada i diplomata ima po svijetu koji bi da pale svetinje i da se dodvore, a da za to ne snose posljedice.

Trenutna situacija, navodi ona, u Crnoj Gori nije „skretanje sa teme“ već je „skretanje s puta u ćorsokak“.

„Nadajmo se da će se kolektivna svijest napokon probuditi, da ćemo uzeti stvar u svoje ruke, da ćemo naći pravi put bez slijepih vođa za kojima nećemo i mi skakati u provaliju. Na ivici smo. Vrijeme je da otvorimo oči“, zaključuje Maja Pešić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.