Pešić: Letonci su nam naozbiljniji konkurenti

0

Košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak od 18.30 sati gostuje Letoniji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izabranici Svetislava Pešića u Rigu putuju iz Niša, gdje su se prethodnih dana pripremali. Potom im slijedi poslednji meč u prvoj fazi protiv Belgije, 3. jula i to baš u niškom „Čairu”.

Srbija za sada ima skor 3-1 u grupnoj fazi, ali neće sve rezultate prenijeti u narednu. Naime, rezultati iz mečeva sa poslednjeplasiranom Slovačkom se neće važiti u nastavku kvalifikacija pa zato su pobjede protiv Letonije i Belgije u poslednja dva kola nužne.

„Orlovi“ najprije igraju protiv Letonaca u Rigi, a tu ekipu su pobijedili u Beogradu 101:100.

Treba znati da će oni biti najozbiljniji konkurent onog trenutka kada se ukrstimo sa Grčkom, Velikom Britanijom i Turskom. Zato je ova utakmica ne odlučujuća, ali veoma važna. Mi smo radili veoma dobro, igrači su pokazali ono što u ovom trenutku niko ne može da nam oduzme, a to je taj entuzijazam i želja da tamo izađemo kao ekipa koja će dati sve od sebe. To je i ono što ja od ove ekipe tražim. Ne pobedu, nego da svako da ono što najviše u ovom trenutku može za ekipu. To će po meni biti dovoljno da napravimo uslove kako bi sa puno samopouzdanja ušli u utakmicu i završili utakmicu“, kazao je Svetsilav Pešić.

Jedan od najstandardnijih u ovim kvalifikacijama je Marko Jagodić-Kuridža koji je baš Letoncima dao ključan koš za pobjedu u hali „Aleksandar Nikolić“ minule jeseni.

Utakmica jeste u istoj grupi i istom takmičenju, ali su sastavi obje reprezentacije u velikoj mjeri izmijenjeni. To je specifično za ovaj sistem takmičenja, ali tako je kako je i toga smo bili svjesni i prije samog početka. Mi smo za ovo vrijeme koliko smo zajedno pokušali da se što bolje pripremimo i uigramo. O Letoniji ne treba trošiti riječi, vidjeli smo u Beogradu koliko su opasni, a sada će, siguran sam, biti još opasniji. Ipak, svjesni smo da imamo svoje adute, kao i šta bi nam pobjeda u Rigi donijela pred nastavak takmičenja. Idemo tamo sa željom da odigramo najbolju moguću utakmicu i damo sve da se u Niš vratimo sa drugom pobedom nad istim rivalom“, kazao je Jagodić-Kuridža.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.