Mladen Mikijelj

Pešić: „Dosadni ste sa Jokićem, nema plana B“

0

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, još uvijek ne zna da li će Nikola Jokić biti dio tima koji će voditi na Olimpijske igre u Pariz.

Srbija će 28. jula odigrati prvi meč u francuskoj prestonici protiv SAD, na fudbalskom stadionu „Pjer Moro“ koji će za taj događaj biti prilagođen.

„Javno mnjenje i vas medije najviše zanima hoće li Jokić da igra. Već ste dosadni sa tim. Naravno da je važno ko će da igra. Možeš planove da praviš, ali moraš da imaš argumente, a najvažniji argumenti su igrači sposobni da ulože svu mentalnu i fizičku snagu i da budu zdravi. Većina liga završava se u trećoj nedelji juna. Ako Denver ode u finale igraće negde do 20. juna, mi pripreme počinjemo 17. juna. Rezultati se traže, automatizam ne postoji. Kažeš šta želiš i stigneš do cilja, moraš da se pripremiš“, rekao je Pešić u intervjuu za „Novosti“

Ukoliko Jokić ne bude igrao, sve se menja u igri našeg nacionalnog tima.

„Nema „plana B“. Sa Jokićem je drugačiji plan i napada i odbrane. Međutim, treneri su na sve spremni, ništa ne sme da ih iznenadi“, dodao je Pešić.

Osvrnuo se i na odluku Vasilija Micića da se oproba u NBA ligi.

„Logična odluka jednog vrhunskog sportiste. Ne zbog toga što je on bio prvak Evrope pa ide u NBA da malo vidi kako je tamo. To su izazovi koji privlače vrhunske košarkaše. Vasa je sve postigao ogromnim radom i požrtvovanjem, nije mu baš uvijek sudbina bila naklonjena. Bilo je tu i povreda, borbe za status. Naravno, i svi klubovi za koje je igrao pomogli su mu da talenat pretvori u kvalitet. Neki više, neki manje. Čim je dobio više minuta, pokazao je da može ravnopravno da igra sa NBA igračima“, zaključio je Pešić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.