PES: Željko Ivanović bi opet da organizuje vatromet sa zgrade Bemaksa

0

„Kad višemjesečne kolumne i spinovi Željka Ivanovića nisu dale rezultat, predsjednik borda direktora Vijesti je odlučio da u svojoj kolumni odsvira „kraj“. Iako je taj fajront namijenjen Vladi, sve su prilike da se odnose na misiju autora kolumniste“, saopšteno je iz PES-a u reagovanju na Ivanovićevu kolumnu „Kraj“.

„U međuvremenu je Ivanović vjerovatno kao i prije dvije godine planirao da opet organizuje vatromet sa zagrade Bemaksa i krene u proces deblokade evropskih integracija sa kolegama Petra Ivanovića, Branislava Gvozdenovića, Predraga Boškovića i ostalih podržavalaca Abazovićeve Vlade“, kaže se u saopštenju.

Dodaju da to što je ta Vlada svoj vijek trajanja zasnivala na usvajanju neustavnih zakona i tehničkom mandatu više od godinu dana, kod tadašnjeg vlastodršca, a današnjeg lidera opozicije Željka Ivanovića nije izazivalo zabrinutost.

„Takođe, ni zbog blokade evropskog puta i saradnje na tom projektu sa zastupnicima Katnića, Lazovića, Veljovića i ostalih „evrofanatika“. Međutim, čim je osovina Abazovićeve Vlade koja nas je dovela u potpuni institucionalni haos i blokadu u evropskim integracijama završila u opoziciji, „probudio“ se kolumnista Ivanović da nam ukaže kako ova Vlada i premijer nemaju legitimitet, iako su u međuvremenu deblokirane pravosudne institucije i dobijen IBAR“, kaže se u saopštenju PES-a.

Dodaju da legitimitet Vlade, „lideru opozicije Ivanoviću nije bio sporan kada je njegov politički produkt iz Pajovićeve Pozitivne zasjeo na čelo Vlade i to sa svega tri mandata uz podršku DPS-a“.

„Da su kojim slučajem ova Vlada, kao predsjednik države Jakov Milatović servilni Željku Ivanoviću, onda bi i odnos kolumniste bio sličan kao prema „evropskoj“ Vladi Dritana Abazovića U međuvremenu, jako je optimistično što se Ivanović makar deklarativno zabrinuo za evropske integracije, samo je sreća što na njih nema uticaj, jer bi nam blokada bila neizbježna“, kaže se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.