PES: Višemjesečnim odbijanjem da nam kažu jasne zahtjeve, Milatovićevi odbornici pripremaju koaliciju sa DPS-om

0

Višemjesečnim odbijanjem da nam kažu zahtjeve, Milatovićevi odbornici pripremali su koaliciju sa DPS-om, što će se nakon nekoliko zajedničkih uskraćivanja kvoruma, to valorizovati i budućim zajedničkim djelovanjem, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

„To je uvertira za saradnju koja će se nastaviti, pa zato izbore zajedno izazivaju, a vjerovatno po konceptu saradnje kakvom smo svjedočili kada se formirala manjinska Abazovićeva Vlada na državnom nivou. Upornim odbijanjem da dostave pisane zahtjeve, dok javno zastupaju meritokratiju, odbornici Pokreta za Podgoricu su tražili samo alibi kako da izazovu krizu i udruže se sa DPS-om, krijući se iza inicijative SD-a“, naveli su iz PES-a, nastavljajući:

„Proces saradnje sa DPS-om u destabilizaciji političkih prilika je ubrzan poslije objavljenih skaj prepiski u kojima se naglašava uloga „Maradone“ u švercerskim kombinatorikama, pa se sada konstituentima memoranduma „bloka 11“ žuri da izazovu što više „žarišta“ kako bi preusmjerili fokus prije nego novi sadržaji skaja dodatno potvrde ulogu članova URA-e u švercu cigareta“, istakli su iz PES-a.

Takođe, kako su dodali, „opravdanje za ovakav naum je navodno nezadovljstvo dinamikom razvoja Podgorice, iako su kadrovi „bloka 11″ integrisani na najznačajnijim pozicijama u gradskoj upravi“.

„Buduće glasanje u Skupštini Glavnog grada će otkloniti sve postojeće dileme, pa će i građanima biti jasno ko čini novu većinu i politička partnerstva u budućnosti“, zaključili su iz PES-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.