PES: Šta Pokret za Podgoricu želi od nas da ne bi išli prema DPS-u?

0

Bilo bi naivno očekivati da sa našim doskorašnjim članovima, koji su formirali Pokret sa Podgoricu, lako dođemo do zajedničkih rješenja i riješimo aktuelnu situaciju u Podgorici, saopštio je Klub odbornika Pokreta Evropa sad (PES) Podgorica.

„Ipak, bez obzira na evidentna mimoilaženja u stavovima, osnovni principi koji su nas i doveli u pozicije odlučivanja ne bi smjeli biti ugroženi. Tu prije svega mislimo na potencijalnu saradnju sa DPS-om“, naveli su iz PES-a, pa nastavili:

„Svjesni da postoje određene tendencije koje mogu dovesti do urušavanja ovog principa pozivamo odbornike Pokreta za Podgoricu da iznesu listu zahtjeva, odnosno precizno postave svoja očekivanja kako bismo krenuli u pravcu postizanja dogovora“, istakli su iz podgoričkog PES-a.

Kako su dodali, „Pokret Evropa sad je u potpunosti spreman da sačuva vrijednosti za koje smo se zajednički zalagali, čak i ako to podrazumijeva ustupanje određenih pozicija u Glavnom gradu“.

„Jednako tako, ukoliko u procesu pregovora postoje nepoželjni ili se drugi smatraju adekvatnijim za ovu vrstu saradnje (bio to Vasilije Čarapić ili bilo ko drugi), pozivamo da nam se i to vrlo jasno saopšti, jer ponavljamo – bez precizno formulisanih zahtjeva ne možemo ni voditi pregovore ni doći do rješenja ako ga istinski želimo“, naglasili su iz PES-a.

Za kraj su dodali:

„U uvjerenju da smo na istim pozicijama kada je u pitanju odnos prema građanima i građankama Podgorice, od Pokreta za Podgoricu očekujemo listu preciznih zahtjeva na koje bismo se izjasnili. Sve drugo vodi rušenju temeljnog principa – saradnji sa DPS-om, koja ne bi trebalo da bude opcija“, zaključili su iz Kluba odbornika PES Podgorica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.