Penzionisani bezbjednjak Božidar Spasić otkriva: Braća Kličko kriju u Ukrajini Radoja Zvicera?

1

Bivši pripadnik Službe državne bezbjednosti Božidar Spasić izjavio je u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ na TV Hepi da su braća Vitalij i Vladimir Kličko povezani sa tzv. Kavačkim klanom.

On je otišao korak dalje i izrazio sumnju da se odbjegli šef Kavčana Radoje Zvicer krije u Ukrajini i da uživa podršku proslavljenih boksera Kličko.

Nedavno uhapšeni pripadnik kavačkog klana, crnogorski bokser Goran Gogić prošao je bokserski kamp braće Kličko, podsjeća Spasić.

– Braća Kličko su imala svoju školu – kamp u Njemačkoj. Riječ je o parekselens sportistima o kojima je cio svijet govorio, međutim, notorna je činjenica da se boksu, kao i ostalim sportskim disciplinama, na Zapadu približi mafija. Ni braća Kličko nisu odoljela tim poslovima mafije. Ovaj Gogić je svojevremeno počeo da boksuje u toj njihovoj školi u Štutgartu, dok je jedan dio te škole bio u jednom mjestu blizu Frankfurta, gdje upravo ima najviše naših kriminalaca koji su bili u toj školi. Oni ne puštaju svoje učenike, već ih kasnije samo prevedu u drugi biznis – naveo je Spasić i dodao da je Gogiću nakon završetka bokserske karijere dat zadatak da prati transport narkotika iz Latinske Amerike.

Podsjeća Spasić da se, u periodu kada je Gogić preuzeo posao praćenja narkotika, Radoje Zvicer sa suprugom skrivao u Kijevu kojim i danas upravlja Vitalij Kličko.

– Gogić je napustio školu braće Kličko i dali su mu drugi biznis. Poslali su ga u Latinsku Ameriku da nadzire transport droge odatle do SAD-a i tamošnjih luka. Braća Kličko su angažovali i poslali tu ekipu. Ne treba zaboraviti da kada Gogić postaje glavni faktor za praćenje droge, u to vrijeme se Zvicer krije u Kijevu gdje je gradonačelnik Vitalij Kličko. I Gogić i Zvicer su kavački klan i kada se sve sabere vidi se to da se sve vrti oko braće Kličko. To će jednog dana morati da se otvori. To sve zna DEA, ali neće da otvori tu priču – poručio je Spasić.

Bivši bezbjednjak predpostavlja da se Radoje Zvicer, ukoliko nije u Crnoj Gori, krije u Ukrajini.

– Ako nije u svom okruženju u Crnoj Gori oko njihovog restorana, onda se vrlo vjerovatno krije u nekim djelovima Ukrajine koji su pod kontrolom braće Kličko – zaključio je Spasić.

1 Comment
  1. DNK komentariše

    Kakav isprdak od ,,bezbednjaka,,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.