Penal rulet donio polufinale mladim „delfinima”

0

Omladinska vaterpolo reprezentacija Srbije je u dramatičnom četvrtfinalu savladala Italiju, nakon boljeg izvođenja peteraca i u petak od 17.30 časova će se boriti sa Mađarskom za plasman u finale Evropskog prvenstva.

Penal rulet nije dobro počeo za mlade „delfine”, pošto je Marko Dimitrijević promašio u drugoj seriji, ali mu se već u narednoj revanširao Tomazo Skolo. Svi izvođači su potom bili sigurni do šeste serije, kada je Petar Pajković odbranio udarac Franćeska Kondemija. Treba napomenuti i da je drugi golman Srbije, Virijević Radoslav u regularnom toku duela, pri rezultatu 6:6, odbrani peterac Kondemiju.

„Azurini” su u trećoj dionici, nakon tri vezana gola, vodili  5:3. Izabranci Uroša Stevanovića su sa dva gola Vasilija Martinovića i jednim Nikole Kojića preokrenuli na 6:5 u poslednjoj četvrtini. Uslijedila su dva gola Kondemija za ukupno peti preokret na meču (7:6), na 79 sekundi do kraja. Srđan Baucalo je u narednom napadu izjednačio. Italija je u poslednjih 30 sekundi dobila igrača više ali je odlični Virijević 16. odbranom zaustavio udarac Skola. Uslijedili su peterci koji su donijeli radost Srbiji

Naredni rival U-19 selekciji Srbije je najdominantnija reprezentacija na šampionatu u Podgorici. Mađari su danas gubili u prvom minutu duela sa Njemačkom, nakon čega nisu dozovlili rivalu da postigne ni jedan gol. Na kraju je bilo velikih 22:1 (3:1, 4:0, 6:0, 9:0).

ITALIJA – SRBIJA 7:7 – nakon peteraca 11:12 (2:1, 1:2, 2:1, 2:3 – 4:5)

Bazen: SC „ Morača”. Sudije: Segurana (Španija) i Matijašević (Crna Gora). Igrač više: Italija 8 (3), Srbija 12 (4). Peterci: Italija 1 (0). Serija peteraca: Kondemi, Soma, Skolo promašaj, Đuljota, Provenzijani, Kondemiju brani Pajković (Italija), Martinović, Dimitrijević promašaj, Urošević, Baucalo, Kojić, Martinović (Srbija).

ITALIJA: Maicani, Provenziani 1 (1), Bragantini, Đuljota 2 (1), Skolo, Balzarini 1, Gambaćani, Soma 2 (1), Kondemi 3 (1), Serino 1, Roćino, Giribaldi 1, Spineli.

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimitrijević, Gajić, Kojić 3 (1), Gavrilović, Jauković, Urošević 3 (1), Martinović 4 (2), Brešćanski, Baucalo 2 (1), Kovačević, Virijević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.