Pažin prevario javnost: Crna Gora nije ni poslala zamolnicu za izručenje Marovića!

0

Konstatacija dva ministra pravde Srbije i Crne Gore, Zorana Pažina i Nele Kuburović da pitanje Svetozara Marovića nije u njihovoj nadležnosti otvorilo je novu temu. Takva konstatacija može da znači samo jedno-Crna Gora nikad nije ni poslala zamolnicu za izručenje Marovića! Jer da jeste, to bi bilo u nadležnosti dva ministarstva. Ako ministri kažu da nije u njihovoj nadležnosti, znači da izručenje, koje je u njihovoj nadležnosti, nije ni zatraženo. Očigledno je i dalje sve na nivou policijskih dopisa, vezano za ovaj slučaj.
Tijesna pravosudna saradnja država regiona, uz adekvatnu regionalnu policijsku saradnju, predstavlja ključ uspjeha u borbi protiv organizovanog kriminala, ocijenjeno je na sastanku ministara pravde Crne Gore i Srbije, Zorana Pažina i Nele Kuburović.
Pažin i Kuburović razgovarali su danas u Podgorici o mogućnostima za unaprjeđenje saradnje u procesu pristupanja Evropskoj uniji, jačanja kapaciteta pravosuđa i zajedničke borbe protiv najtežih oblika kriminala.
Ocijenjeno je da ne postoje otvorena pitanja u okviru pravosudne saradnje, kao i da slučaj Marović nije u nadležnosti dva ministarstva, sve dok se ne ispune uslovi za iniciranje zahtjeva za izručenje, saopštilo je Ministarstvo pravde Srbije.
Pažin se naročito interesovao za postupanje nadležnih organa Srbije u slučajevima lica koja Crna Gora potražuje putem međunarodnih Interpolovih potjernica.
Naglasio je važnost tijesne regionalne saradnje, kako bi bjeguncima od pravde bilo onemogućeno da utočište pronađu u zemljama regiona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.