Pavlović: Nikola Marković pokušava da zaustavi priču o italijanskim ubicama

0

Poslanik Demokratskog fronta Koča Pavlović ocijenio je da je stigao odgovor italijanske strane na crnogorski zahtjev vezano za istragu o ubistvu Duška Jovanovića i da ga Milivoje Katnić, kao i istale stvari koje se tiču Mila Đukanovića, drži u nekoj fioci i ćuti. I osim tog ćutanja tužilaštva, kako on ističe, vidjeli smo i reakciju režimskih medija i Nikole Markovića.
“Reakcija Nikole Markovića je indikativna. On odjednom iznosi ranije više puta pominjanu, neprovjerenu tvrdnju da je u Njemačku poslan lažni DNK Vuka Vulevića, i to pokušava da predstavi kao novost i kao ‘epohalno otkriće’. Taj Markovićev manevar ja tumačim kao pokušaj da se zaustavi i dezavuiše priča o italijanskim ubicama. I da se pažnja javnosti opet vrati na staru priču o domaćim ubicama, kaže Pavlović u izjavi za Borbu.
On se pita, zašto se predsjednik tzv. Komisije, Nikola Marković, plaši provjere navoda iz Izvještaja nezavisne istrage?
“Zašto pokušava da spriječi ono što sam prije tri godine zahtijevao od tužioca: Da se od Italije traže DNK uzorci ubica koji su imenovani u Izvještaju nezavisne istrage? Kako bi se ti uzorci uporedili sa DNK koji je nađen na pušci kojom je strijeljan Duško Jovanović. I zašto to Nikola Marković radi baš sada, kada je italijanska strana pozitivno odgovorila na crnogorski zahtjev? I uputila odgovore koji se već mjesecima u Tužilaštvu “prevode i obrađuju”, pita Pavlović.
Polasnik DF-a ističe da Komisija koju vodi Nikola Marković ima za cilj da obesmisli i osnovana je kao oruđe da se spriječi rasvetljavanje ubistva Duška Jovanovića.
“Zar je bilo kome to nelogično?, pita Pavlović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.