Patrijarh Porfirije: Litija u Beogradu pokazala ljubav naroda prema SPC

6

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije zahvalio je danas vjernicima na učešću u litiji tokom proslave slave Beograda – Spasovdana, ističući da ih je bilo više desetina hiljada.

„U dugoj istoriji prijestonice protekla proslava ostaće upamćena kao najbrojniji molitveni i svakako jedan od najdostojanstvenijih skupova ikada održanih na njenim ulicama i trgovima. Naš narod je tako brojnim učešćem u ovoj isključivo molitvenoj proslavi još jedanput iskazao svoju vjernost i ljubav prema SPC i prema svom glavnom gradu”, rekao je Porfirije, a saopštila SPC.

Profirije je posebno zahvalio svim gradskim službama predvođenim gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i njegovim saradnicima, Vojsci Srbije, policiji, medijima i „svima koji su doprinijeli da ovogodišnja proslava Vaznesenja Gospodnjeg ostane svima u najljepšem sjećanju”, prenosi Beta

6 Comments
 1. Vasoje komentariše

  Sotonjaro neprđekaj

  3
  12
  1. posmatrac komentariše

   Vasoje, ti si sledbenik Hitlera, samo ti je on dobar. Ajde bjezi blavore ne provociraj na ove portale jer ce te neko nac pa ce ti polomit koste i bacit psima da se igraju.

   1
   2
 2. Stremljenje komentariše

  Da da i sad to litijanje debelo naplacuje zaposljavanjem po dubini, od preko 200 u EPCG do preko 600 po Ministarstvima. Pripejd Hriscani.

  2
  10
 3. Jana komentariše

  velicanstveno ono bas mocno

  5
  1
 4. E viva komentariše

  Glupsoni zatucani..piiii

  1
  8
 5. Ivi komentariše

  Duša naša pravoslavna…

  5
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.