Patrijarh Porfirije dočekao članove Savjeta evropskih biskupskih konferencija u Sabornom hramu Svetog Save na Vračaru

0

Patrijarh srpski Porfirije primio je u Sabornom hramu Svetog Save na Vračaru članove Savjeta evropskih biskupskih konferencija, povodom obiljeležavanja 100 godina postojanja beogradske nadbiskupije.

Patrijarh Porfirije, u čijoj je pratnji bio episkop jegarski i novoizabrani britansko-irski Nektarije poželio je dobrodošlicu članovima Saveta čije je redovno plenarno zasjednje danas završeno.

„Tema zbog koje ste došli jeste ovde jeste tema mira, a on je nasušna potreba svih nas. Kada smo u miru sa Bogom, onda možemo imati mir u sebi, mir između sebe, mir među ljudima, a onda kada nemamo mir sa bližnjim, nemamo mir ni sa Bogom“, istakao je patrijarh Porfirije.

On je ukazao da je zbog toga mir bio dobro izabrana tema održane katoličke konferencije u Beogradu.

Predsjednici 39 biskupskih konferencija u srpskoj prestonici razgovarali su o pitanjima mira i saradnje u današnjoj Evropi i izazovima za Rimokatoličku crkvu.

Povodom obiljeležavanja 100 godina postojanja beogradske nadbiskupije, od 24. juna do danas u Beogradu su se sastali predsjednici svih biskupskih konferencija iz Evrope.

Beogradski nadbiskup Ladislav Nemet zahvalio je patrijarhu na dobrodošlici i poručio da je saradnja sa SPC motivisana željom da na ovom prostoru svi mogu da žive zajedno bez tenzija

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.