Patrijarh Irinej: Strahujem za naš narod u Crnoj Gori, litije neće stati dok se svetinje ne odbrane!

1

Patrijarh srpski Irinej kaže da strahuje za naš narod u Crnoj Gori i da ne bi želio da se desi prolivanje krvi, te da će se litije nastaviti uprkos zabranama crnogorskog režima i da on stoji uz vjernike i podržava ih u odbrani svetinja!

Poglavar Srpske pravoslavne crkve za Kurir ističe da zabrana litija na Cetinju neće natjerati narod da odustane od protesta protiv spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

– Oni rade šta hoće. Nemam komentara na sve to – navodi patrijarh i dodaje da je zabrinut za bezbjednost vjernika jer, kako je ranije naveo, postoje indicije da može doći do sukoba i prolivanja krvi.

– Nemam saznanja o tome, to je strah da se tako nešto ne desi. Imam strah, normalno, ne bih želio da se desi prolivanje krvi, ni ja, ni ma ko drugi. Litije sigurno neće prestati, ja podržavam vjerni narod – poručuje on.

Komentarišući potez vlasti da, mimo volje naroda, sprovedu sporni zakon ispod žita tako što su već krenuli u popis imovine SPC, patrijarh poručuje da ne razumije njihovo ponašanje.

– Sve se to ne može razumjeti, to je sve suprotno i zakonima i jednom normalnom poimanju stvari. Vidjećemo kako će se to završiti, rekao je on.

1 Comment
  1. Nikols komentariše

    Sto ne pisete o incidentu na bazenu u budvi , bagro novinarska

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.