Patrijarh Irinej podržao Vučića

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa patrijarhom srpskim Irinejem, koji je podržao njegove napore u cilju nacionalnog kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije i poželio mu uspjeh u daljem radu.

Kako je saopštila Pres služba Predsjednika, u pratnji patrijarha bio je vikarni episkop Stefan, rukovodilac projekta izrade mozaika akademik Manan Popov i glavni umjetnik mozaika u Hramu Svetog Save Nikolaj Muhin.

Razgovarano je o napretku radova na ukrašavanju hrama Svetog Save na Vračaru.

Sagovornici su se saglasili da je 2019. godina od izuzetnog značaja za jačanje nacionalnog duha i srpskog kulturnog identiteta, a da je proslava 800 godina od nastanka prve srpske arhiepiskopije jubilej kome treba pokloniti izuzetnu pažnju. Predsjednik Vučić je naglasio da će tim povodom Srbija pomoći da se radovi na hramu okončaju, čime će početi da krasi najveći mozaik na svijetu.

Navodi se da je tokom razgovora bilo riječi o svim drugim važnim pitanjima koja povezuju državu i crkvu, te da je patrijarh podržao napore predsjednika Vučića u cilju nacionalnog, kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije i poželio mu uspjeh u daljem radu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.