Patrijarh Irinej: Nekada ponosna i dična Crna Gora pokušava da otme Crkvi i narodu ono što im pripada!

5

Naša braća i sestre u Crnoj Gori trpe veliko bezakonje i nepravdu, poručio je patrijarh srpski Irinej.

“Bezakoni “zakoni” ukinuše istinu i pravdu u Crnoj Gori. Nekada ponosna i dična Crna Gora, poznata po čojstvo i junaštvu, danas pokušava da našoj Crkvi otme ono što je vjekovima bilo njeno, ono što je čitav srpski narod sa svojim vladikama, sveštenstvom i monaštvom gradio i stvarao. Svetinje Crne Gore, mnoge od njih starije od same Crne Gore, jesu svetinje naroda i u njima se poje i pojaće se kroz vjekove sveta Liturgija, molitvama svetog Vasilija Ostroškog, svetog Petra Cetinjskog, svetih novomučenika postradalih od nebratske ruke domaćih bogoboraca i molitvama svih svetih ugodnika Božjih, poručio je patrijarh Irinej.

Vladika Stefan, vikar patrijarha Irineja i nastojatelj Hrama Svetog Save na Vračaru dodaje da čak i nedavno hapšenje mitropolita Amfilohija služi budućnosti i Hristu.

“Njega progon ne može da zastraši jer je navikao na progone još od komunizma. Može se reći da to njemu nije vanredno stanje nego prirodno. To mi je sam svjedok, jer sam živio u Crnoj Gori. Još kao dijete, dok sam išao u bogosloviju ne Cetinju, preživljavao sam kamenovanja. To vam je bila Crna Gora. A sada je prolazeći kroz litije ta ista Crna Gora spoznala Hrista, a svi Crnogorci su naučili molitve i počeli da se mole. Vjerujem da je to smisao i svrha i budućnost, da je to pobjeda Hrista, kazao je vladika Stefan.

5 Comments
 1. Kacavenda komentariše

  Okiceni djecojeb koji zivi na nas racun.

  9
  8
  1. Tata ti je djecojeb komentariše

   Majku ti jebem ustasko-muslimansku…smradu

   7
   5
  2. Macan komentariše

   Litije ce brzooooo !

   1
   1
 2. Lange komentariše

  Kačavenda jebem ja tvoju decu

  5
  5
 3. Pajke komentariše

  Pi, kakav je. Najteže mu pada što đeca ne mogu da mu prislužuju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.