Partizan u nesebičnoj akciji pomoći: Odričemo se dijela primanja za mart i sve dajemo Vladi Srbije

0

Javljaju se pojedinci, firme, dobrotvori, volonteri, a evo i prvog sportskog kolektiva koji je osetio da je državi potrebna pomoć u borbi sa pandemijom virusa COVID-19.

Reč je fudbalskom klubu Partizan, čiji je generalni direktor Miloš Vazura objavio da su se svi zaposleni odrekli dela primanja za mart i da će koliko sutra prikupljen iznos, u vidu donacije, biti prebačen na račun Vlade Srbije kako bi se obezbedila sredstava za što lakše prevazilaženje krize.

Gest za poštovanje.

„U skladu sa novonastalom situacijom izazvanoj pandemijom virusa korona, Partizan je, kao društveno odgovorna kompanija, doneo odluku da deo primanja fudbalera prvog tima, menadžmenta i sportskog sektora donira Vladi Republike Srbije. Nijednog trenutka se nije dovodilo u pitanje da li će Partizan sprovesti akciju pomoći ili donacije, već smo u dogovoru sa nadležnim organima pratili šta je neophodno i najpotrebnije bolnicama i institucijama od medicinskog značaja“, pojasnio je Vazura.

Prema njegovim rečima, ovakav gest se mogao i očekivati, jer su crno-beli u prošlosti često znali da priskoče u pomoć ugroženima,
„Kao društveno-odgovorna kompanija tokom čitave godine sprovodili smo različite akcije pomoći gde smo transparentno kroz PR ili akcije pojedinaca pomagali kako novčano, tako i u garderobi, namernicama i slično. Shodno situaciji u našoj zemlji izazvanoj pandemijom virusa korona, svi igrači prvog tima Partizana, članovi menadžmenta, sportskog sektora i drugi će se odreći dela mesečnih primanja za mart, a taj iznos ćemo kao klub donirati Vladi Republike Srbije“.

Sve strukture kluba uključene su u ovu akciju.
„Zahvaljujem se i našim igračima koji su ne samo sada, već kad god je to potrebno, prepoznali važnost situacije i nesebično pružili materijali doprinos. Apelujem i na druge društveno-odgovorne kompanije i javne sektore da i oni pomognu koliko mogu, novčano ili na drugi način koji je neophodan u ovom trenutku“, dopunio je Miloš Vazura, prvi operativac Parnog valjka.

Iz Humske 1 su poručili da će donacija biti uplaćena u sredu, 25. marta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.