20. 10. 2018. - 0:35

FLEŠ

Partizan u Evrokupu!

Ako je prethodnih sedmica bilo nedoumica oko budućnosti dva najveća srpska kluba na evropskom košarkaškom nebu, sada su sve dileme razjašnjene – Crvena zvezda i Partizan definitivno će igrati u Evrokupu tokom sezone 2018/19! Partizanu je tokom dana stigao zvanični odgovor na upit o specijalnoj pozivnici za narednu jesen, dok je za Crvenu zvezdu to samo potvrda od ranije poznate informacije, čime je praktično zatvoreno svako poglavlje razgovora i nadanja o eventualnoj selidbi u Evroligu umjesto Budućnosti. Poslije nekoliko godina, odnosno sezone 2013/14 dva najveća srpska kluba igraće zajedno u istom takmičenju.
Na sastanku koji je danas održan u Barseloni otkrivena su imena svih osim jednog učesnika Evrokupa za sezonu 2018/19! Osim Crvene zvezde i Partizana na spisku su još i Cedevita i Mornar kao klubovi iz Jadranske lige, potom Monako, Limož, Asvel, Bamberg, Ulm, Trento, Breša, Torino, Lijetuvos Ritas, Aseko, Zenit Sankt Peterburg, Uniks Kazanj, Lokomotiva Krasnodar, Valensija, Andora, Unikaha, Tofaš, Galatasaraj i vicešampion Nemačke (Bajern ili Alba). Ime poslednjeg učesnika biće naknadno objavljeno na sajtu Evrolige. Zahtev za to poslednje mesto u Evrokupu podnijelo je čak 19 klubova iz osam različitih zemalja, koji nijesu već izborili mjesto u takmičenju.
“Ponosan sam što mogu da objavim da će Partizan sledeće sezone igrati u Evrokupu. Hvala Evroligi što je prepoznala naše napore da ojačamo klub i što nam je dala priliku da učestvujemo”, naveo je prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović na društvenim mrežama.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *