Partizan prepolovio plate

0

Crvena zvezda je prva izašla sa predlogom, ali su ubrzo presekli i u upravi Partizana. Fudbala, po svemu sudeći, neće biti do juna, a kako bi se težak period prebrodio iz tabora crno-belih su odlučili da u naredna tri meseca prvotimcima, članovima upravnog odbora i uprave umanje primanja za 50 posto.

Ovu odluku podržao je i trener Partizana, Savo Milošević.
“Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA (COVID-19 Football Regulatory Issues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu RS, a u vezi sa čl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio sledeće:

UO FK Partizan, uz saglasnost šefa stručkog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto”, navodi se u saopštenju Partizana.

Prvi je među fudbalerima bio obavešten kapiten Vladimir Stojković koji je ujedno bio i spona dve strane. Potom je došlo do sastanaka između rukovodstva i fudbalera kako domaćih, tako i stranih.

FOTO: MN Press

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.