Partijsko udomljavanje pred dolazak nove vlasti: Supruga bivšeg ministra ekonomije iz Montenegroairlinesa prelazi u Rektorat!

12

Pošto je izvjesno da će skorim izborom nove vlade i resornog ministarstva saobraćaja uslijediti izbor nove uprave i imenovanje novog izvršnog direktora u Montenegro Airlines su je nastala frka. Treba se na vrijeme spasiti i osigurati sebi mjesto na pozicijama koje u dogledno vrijeme neće biti dovedene u pitanje.

Prva se, kako saznajemo, odlučila za napuštanje kompanije direktorica Sektora za marketing i odnose sa medijima Tijana Kavarić, supruga bivšeg ministra ekonomije Vladimira Kavarića. Ona je prema našim izvorima iz kompanije tražila sporazumni prekid radnog odnosa i od danas više ne radi u Montenegro Airlines.

Po našim informacijama ona bi trebalo da uhljebljenje pronađe u Rektoratu državnog univerziteta.

Gospođa Kavarić je godinama unazad školski primjer partijskog udomljavanje. Ona je bez ikakvih valjanih referenci, ako se ne računa partijska knjižica, kao supruga tadašnjeg ministra ekonomije, iz muzičkog radija Elmag, prije desetak godina dovedena za portparola u ministarstvu zdravlja.

Tamo je pekla zanat oko dvije godine. Tada naglo napreduje jer partija prepoznaje njen potencijal. Sa pozicije portparola dolazi na poziciju direktora pomenutog sektora sa platom većom od ministarske. U kompaniji do tada nije postojao Sektor za marketing i odnose sa medijima. Taj posao je radio “jedan i po” zaposleni zaduženi za slanje saopštenja i reklama medijima.

Kada je došla “ministarka”, kako se odmah prozvale kolege koje je Okupila oko sebe, dobila je na upravljanje sektor u kojem je jedno vrijeme bilo blizu 15 zaposlenih. Oko sebe je okupila lojalne ljude, svoje prijatelje i rođake. Osim nadimka “ministarka” koji je trebao da bude afirmativan ona je zahvaljujući neprijatnoj ćudi i načinu ponašanja prema podređenima zavrijedila i nadimak “Živka”, kao asocijacija na Nušićevu ministarku.

Ta ćud je nju teško koštala pa joj je jedno vrijeme bilo zabranjeno prisustvo kolegijumu direktora, jer neki članovi tog tijela nisu mogli da podnesu njeno prisustvo.

Gdje god da se zaposli, kažu njene kolege, teško da će naći i približno komotno poziciju gdje bi mogla da odsustvo je sa posla kad god joj je volja i da od nekoliko godina provedenih u kompaniji, skoro polovinu bude na bolovanju i slobodnim danima.

Kada je ministar odbrane Predrag Bošković prije neku godinu suspendovao nekoliko vojnika ili oficira zato što su prečesto bili na bolovanju, tada je kazao da su takvi ljudi koji toliko boluju nedostojni uniforme Vojske. U Montenegro Airlinesu su je nastala šala da “Živka” i neke njene kolege toliko boluju i odsustvuju da nebi zavrijedili ni uniformu gorana.

12 Comments
 1. Angelo komentariše

  IMALI KO IZ DPS A DA NIJE NA DRZAVNI BUDJET
  IMALI KO DA NEMA STAN ,AUTO ,APARTMAN U BD .IMALI KO DA SE PISE ZA LEB U PRODAVNICU?

  80
  5
  1. Goran komentariše

   Zaboravio si stan na more Budva isto ih vuce miris Leskovackog rostilja.Prva ljubav zaborava nema, a pride i stancic u Beogradu da imaju djeca Dje da studiraju.

   10
   1
 2. Markisa komentariše

  Sram vas bilo izivljavali ste se dok je narod posteni krepavao od gladi

  84
  2
 3. Q komentariše

  I sad ce na univezitet?

  71
  2
 4. Xman komentariše

  Kako rade spijuni iz drzavnih firmi….cccc…neka! Nije lako gledati kako se dovode zene funkcionera i postavljaju na visoke pozicije. Nema tog bracnog para u CG da je jedan supruznik samo na rukovodecem mjestu u drzavnoj upravi.

  56
  1
 5. Satara varos komentariše

  Sram vas i stid bilo

  50
  2
 6. Pravda komentariše

  Samo da ne bude revansizma

  35
  4
  1. Кнез Васојевић komentariše

   To то, треба им дати бенефиције..

   35
   1
 7. Kontra revolucija komentariše

  To im sad nista ne vredi, otkazi dolaze od oktobra ili novembra kad se preuzme vlast !.
  Otpevali su oni svi svoje !!!.
  Drzava se nalazi pred predajom vlasti, u vakumu !.
  Koga god zaposljavali ili iznosili nove zakone oni nisu obavezavajuci i mogu se od nove vlade revidirati !!!.
  I to je evropska demokratija koji su svi DPS ovci propagirali i dalje propagiraju !!!.

  24
 8. Mileta komentariše

  Sv8 koji su nakon izbora u ovom periodu do nove vlasti na biro rada po osnovu zakona o frustraciji stanovnistva.ostali koji su na svojim mestima da rade svj posa i da plevaju ako imaju kvalifikacije

  1. Milica komentariše

   Strasno fina zena i prijatna.Nema goreg od ovoga sta rade eksperti.

 9. Miki Crnogorac komentariše

  Dobr je kad nije u Radoje Dakic ili Marko Radovic ili Podgoricku mljekaru, ili Titex, ili Industrijaimport itd .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.