Partijsko tijelo DPS-a zvano NKT prijeti građanima: Ako nas ne budete slušali uvešćemo restriktivne mjere!

5

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) pozvalo je građane da “dosljedno poštuju mjere, a nadležne inspekcije da pojačaju nadzor i kontrolu kako ne bi morale da budu uvedene restriktivne mjere, posebno u opštinama sa visokim stepenom lokalne transmisije”.

“Uz konstataciju da su u svim zemljama, pa tako i u Crnoj Gori, ublažavanje mjera i liberalizacija prelaska državne granice doveli do pogoršanja epidemiološke situacije, NKT je sa zabrinutošću konstatovalo da se mjere koje su na snazi ne poštuju. Podsjećajući da su sve aktuelne epidemiološke mjere donijete na predlog Instituta za javno zdravlje sa ciljem zaštite života i zdravlja građana Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti poziva sve građane da dosljedno poštuju mjere, i podsjeća nadležne institucije državne i lokalne vlasti, javne ustanove, privredna društva na njihove zakonske obaveze, a nadležne organe inspekcije da pojačaju nadzor i kontrolu poštovanja propisanih mjera. Ako nepoštovanje mjera rezultira daljim pogoršanjem epidemiološke situacije Institut za javno zdravlje će predložiti Nacionalnom koordinacionom tijelu uvođenje restriktivnih mjera, posebno u opštinama sa visokim stepenom lokalne transmisije”, navodi se u saopštenju NKT-a.

Dodaje se da je na sjednici konstatovano da, “uprkos porastu broja inficiranih, zdravstveni sistem Crne Gore u potpunosti kontroliše situaciju”.

“U ovom trenutku Crna Gora za COVID-19 pacijente raspolaže sa 549 slobodnih bolničkih kreveta, 260 instaliranih respiratora i 62 u rezervi što garantuje uspješno suočavanje sa infekcijom i u budućem periodu. Nacionalno koordinaciono tijelo je konstatovalo da je Institut za javno zdravlje pravovremeno predočio Ministarstvu prosvjete sve preporuke u vezi sa početkom školske godine i da je Vlada u okviru mjera obezbijedila sredstva za isplatu plaćenog odsustva roditelja djece mlađe od 11 godina te da se donošenjem Školskog kalendara od strane Ministarstva prosvjete stvaraju i formalni uslovi za isplate”.

5 Comments
 1. Лаки komentariše

  Где сте били у недељу?

  9
  2
 2. Zeko komentariše

  Mozete da ga duvate Mugoša Begić i Simović!
  Ološi ustaški!

  9
  3
 3. Ivan komentariše

  Sva imena NKT, a zna se ko su,DOBRO
  Z A P A M T I T I. !!!!

  ONI MORAJU DA LETE GDJE GOD DA SE NALAZE !!!!!

 4. Q komentariše

  Kako bi bilo da gradjani urade gradjansko hapsenje i da ove kriminalce iz NKT strpaju gradjanski u SPUZ ???

 5. akvarius komentariše

  Rikalo se opet probudio,jeli mu administrator sredio fejsbuk.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.