Partija karijere De Koloa!!! Za prvu pobjedu Fenera

Partija karijere De Koloa!!! Za prvu pobjedu Fenera

Nando De Kolo je ušao u ludačku seriju i Fenerbahče je došao do prve pobjede u Evroligi ove sezone. Posle poraza u Madridu i Beogradu, turski velikan je večeras uz simultanku francuskog reprezentativca slomio Baskoniju u Istanbulu – 87:80.

Čudesni De Kolo je meč završio sa 39 poena, odigrao partiju karijere i bio nerešiva enigma za odbranu Baskonije. U očaju su se mijenjali čuvari, pokušavale se razne vrste odbrane, ali lijeka za De Koloa nije bilo.

Odigrao je nevjerovatnu utakmicu i pokazao da će biti ogromno pojačanje za Fener ove sezone. Bio je na korak od rekorda Evrolige po broju postignutih poena u jednoj utakmici. Samo dva poena su mu falila da izjednači rekord koji zajednički drže Alfonso Ford, Karlton Majers, Bobi Braun i Kaspars Kambala koji su dolazili do kote 41.

Ali u poslednja tri minuta je stao, ubacio samo dva poena i propustio priliku da ispiše istoriju. Čini se da nije ni bio svetsan dokle je dogurao, niti je jurio rekord.

A da ne bijaše njega, bilo bi čupavo. Opet se Fener mučio i opet je to djelovalo daleko od forme koja se očekuje od ovakvog tima.

Veseli i Vesterman nisu ni blizu svog najvišeg nivoa, opet je falio Lovernj, a neka pojačanja osim De Koloa se još traže.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *