Parking u Pljevljima od 40 do 60 odsto skuplji

0

Odbornici vladajuće većine u Skupštini opštine Pljevlja (SO) dali su saglasnost na novi cjenovnik parking usluga opštinskog preduzeća Čistoća, prema kojem će građani ubuduće parkiranje na uređenim površinama u gradu plaćati od 40 do 60 odsto više nego do sada.

Sjednici nisu prisustvovali odbornici Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke koji bojkotuju rad lokalnog parlamenta.

Glasanju o cjenovniku prethodila je usvajanje zaključaka o subvencijama na cijene parkiranja za određene kategorije stanovništva, koje je predložila Demokratska Crna Gora i Pokret Evropa sad.

Skupština opštine Pljevlja zadužila je predsjednika Opštine i Sekretarijat za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i vode da u roku od 15 dana pripreme i dostave Skupštini na razmatranje i usvajanje odluku kojom se omogućavaju subvencije na cijene parkiranja motornih vozila na nivou mjesečnih karata koje izdaje DOO „Čistoća“.

Trudnice i porodilje, koje prilože medicinsku dokumentaciju i saobraćajne isprave o vlasništvu vozila imaju pravo na subvenciju od sto odsto. Pravo na kupovinu karata po sto odsto subvencioniranim cijenama imaju i osobe sa utvrđenim invaliditetom od preko 50 odsto na osnovu rješenja nadležnog organa za utvrđivanje invaliditeta i saobraćajne isprave.

Nezaposleni mogu ostvariti subvenciju u iznosu od 50 odsto mjesečne karte uz potvrdu Zavoda za zapošljavanje.

Skupština opštine Pljevlja zadužila je predsjednika Opštine i Sekretarijat za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i vode da u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ove odluke, obezbijede prostor za besplatno parkiranje u gradskoj zoni ponedeljkom i petkom od 7 do 17 časova, za najmanje 100 motornih vozila.

Umjesto sadašnjih cijena parkiranja u podzemnoj garaži na Trgu 13. jul od 50 centi po započetom satu, građani će ubuduće plaćati 80 centi, što je povećanje od 60 odsto.

Mjesečna karta za parkiranje u ovoj garaži je 60 eura, a za zaposlene u prvoj zani 35. Dnevna karta osam, nedeljna 18, i mjesečna karta za rezervisano parking mjesto za pravna lica i preduzetnike sto eura.

Fizička i pravana lica imaju pravo na popust za kupljenu polugodišnju ili godišnju kartu u iznosu od deset odnosno 20 odsto.

Za pedeset odsto povećane su i cijene parkiranja za opšta(posebno obilježene površine na kolovozu ili trotoraru) i posebna parkirališta koja su uređena za parkiranje motornih vozila.

Novim cjenovnikom koji je predložio menadžent Čistoće cijena parkinga u prvoj zoni u Pljevljima u vremenu od 6 do 22 sata naplaćivaće se 60 centi, umjesto 40 koliko je bilo do sada a u drugoj 40 centi po započetom satu.

Dnevna karta u obje zone umjesto tri koštale bi šest eura a sedmična deset umjesto dosadašnjih 7.

Povlašćena mjesečna karta za stanare prve zone iznosi 12 eura, a za pravna lica i preduzetnike povećana je sa 24 na 35 eura. Zaposleni u prvoj i drugoj zoni povlašćenu kartu mogu kupiti po cijeni od 12 eura, četiri eura više nego do sada. Doplatna iznosi 10 eura.

U Pljevljima ima devet uređenih parkirališta sa ukupno 283 parking mjesta plus 68 parking mjesta u podzemnoj garaži na Trgu 13. jul u centru grada.

Preduzeće Čistoća koje gazduje gradskim parkiralištima planira da počne naplatu usluge parkiraanja i na parkiralištu u Prijepoljskoj ulici iza zgrade Pošte.

Parking iza Pošte je kapaciteta 46 parking mjesta od kojih dva ne podliježu naplati i namijenjena su za osobe sa invaliditetom. Parkiralište biće zatvoreno rampama.

Završeni su i radovi na izgradnji parkinga u Ulici Mila Peruničića koje pripada prvoj zoni. Parking posjeduje 35 parking mjesta od kojih su dva namijenjena osobama sa invaliditetom.

U planu je i proširivanje otvorenog parkirališta iza nekadašnjeg restorana Ekpsres za osam parking mjesta.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.