Pao Javor: Partizan prošao u polufinale

0

Javor-Partizan 0:2 (Ožegović i N.R. Miletić)
Banovo brdu je pokoreno za tri, a Ivanjica još brže, za samo dva minuta. Preciznije, tačno 117 sekundi bilo je dovoljno Parnom valjku da u brzini više projuri pored, u većem dijelu meča dobro organizovane, odbrane Javora i nastavi vožnju ka odbrani trofeja u Kupu Srbije – 2:0.
Presudio je suvi kvalitet crno-belih, napadački orijentisanih od prve do poslednje sekunde, sposobnih da sačekaju prilike i vještih da ih realizuju. Na taj način liše duel pod Golijom uzbudljive završnice, možda i penala kojima se nadao Vlado Jagodić, čija je jedina taktika bila da se brani. Uspio je u toj namjeri strateg Javora, možda bi i dočekao jedanaesterce da nije bilo dvojice igrača angažovanih prošlog ljeta.
Najprije je Ognjen Ožegović iskoristio pad koncentracije u odbrani domaćina i dug napad favorita – peta Pantića, centaršut Markovića, povratna glavom beka Miletića – završio tako što je iz blizine ćušnuo loptu u mrežu, da bi već u narednoj akciji raspoloženi štoperski tandem Nemanja R. Miletić – Svetozar Marković izveo akciju po desnoj strani, posle duplog pasa uslijedila je ubačena lopta pred peterac, nekadšanji prvotimac Vojvodine ju je „liznuo“ čelom i prvencem u dresu Partizana ukrasio plasman u polufinale.
(mozzartsport.com)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.